avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier parte vinovata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier parte vinovata

Salut ! Am si eu cateva intrebari cu privire la un accident rutier : acum 1,8 ani am avut un accident rutier in urma caruia o persoana si`a pierdut viata :( dupa 2 luni de stat in spital ... #-o ! Eu eram la volan iar persoana decedata in dreapta ... am iesit de pe carosabil si am intrat intr-un cap de pod si am fost proiectati amandoi prin parbriz niciunul deavand centura ! Din declaratiile mele si ale victimei reiese faptul ca mi`a distras atentia ... acum in fine stiu cum e ca toata lumea o sa zica ca tot mortul este vinovat dar nu stiti ce s-a intamplat acolo ! Acum procesul inca nu a inceput iar eu nu mai pot sa astept sa nu fac nimic aici ! Acum am terminat facultatea si vreau sa plec din tara pentru ca vreau sa fac masterul acolo unde am si un loc de munca ! Am cateva intrebari :
1. De ce dureaza asa mult pana incepe procesul ( parintii victimei NU au depus o plangere inpotriva mea si au declarat ca nu au nici o pretentie ) .
2. In caz de imi vine citatie cat timp am la dispozitie pana sa ma prezint la proces ( adica sa ma intorc in tara acest lucru fiind posibil in minim 3-4 zile )
3. Exista vreo posibilitate sa-mi recuperez permisul sau sa-mi dea o dovada pana la finalizarea procesului .
Ma gandesc daca dureaza asa mult pana incepe un proces ( 2 ani ) si habar nu am cam cat ar dura ... fara permis intr-un stress continuu ...
4. Daca obtin permisul intr-o tara din U.E pot circula cu el in Romania ??
Ptr b_george.Situatie neplacuta sub toate aspectele
1-Citarea ,legal trebuie sa se realizeze cu minim 5 zile in avans fata de termen
2-Evenimentul rutier soldat cu decesul partii vatamate ,conduce la ANUILARE permis auto.Aspectul invocat de catre dvs privitor la neimplicarea parintilor persoanei decedate ,este de moment,implicarea acestora putand avea loc si ulterior.Faptul ca acestia pe considerente personale nu au inteles sa se instituie cu pretentii,pe undeva ,in subsidiar va ajuta ,moral va ramane o greutate pe viata.Decesul partii vatamate schimba in totatlitate incadrarea ,care va este defavorabila
3-Eventuala solicitare permis/dovada conducere se realizeaza NUMAI dupa verificarea in baza de date din tara de origine ,in cazul dvs Romania unde figurati cu situatia personal declarata.Cum in Romania vi s-a anulat documentul in baza caruia va deplasati pe drumurile publice,nu puteti beneficia si nu puteti utiliza alt document inlocuitor.
4-Situatia fiind de atare natura si cu actiune penala in cercetare si cu interes pentru parasirea teritoriului tarii,
angajati avocat care ,pe de o parte sa studieze stadiul dosarului si astfel poate aprecia eventual termenul ,poate lua legatura cu procurorul supraveghetor,pe de alta parte poate sa va reprezinte interesele.Oricum va-ti fi citata in instanta si in final ve-ti fi obligata a sustine in fata instantei declaratiile anterior date.
Analore are perfecta dreptate referitor la modificarile survenite
ynocentta a scris:
Decesul partii vatamate schimba in totatlitate incadrarea ,care va este defavorabila

Nu neaparat, se prea poate sa nu intervina culpa conducatorului auto din ce s-a scris mai sus.

4-Situatia fiind de atare natura si cu actiune penala in cercetare

Nu a fost dispusa inceperea UP!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inculpat art 184 cp elenamuscalu elenamuscalu inculpat trimis in judecata pentru vatamare corporala din culpa.as vrea sa stiu de ce conduce in continuare?nu i s-a retinut permisul? (vezi toată discuția)
Dovada fara drept de conducere !? Szili Nagy Szili Nagy Am savarsit fapta mentionata la art 334 al 1. Ce dovada trebuia sa primesc, cu sau fara drept de conducere? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Oug nr. 146 din 4 noiembrie 2008, pentru modificarea art. 111 din oug nr. 195/2002 onu84 onu84 Buna seara! Imi poate spune cineva daca ''ORDONANTA DE URGENTA nr. 146 din 4 noiembrie 2008 pentru modificarea art. 111 din Ordonanta de urgenta a Guvernului ... (vezi toată discuția)