Buna ziua! sunt in situatia data..am datorii la 2 banci si am primit de la executorul judecatoresc poprire pe conturi si salariul il incasez doar jumatate.....in cazul in care la decesul tatalui,apartamentul si 2 parcele de teren ce sunt pe numele lui acum urmeaza sa il mostenim 3 frati .Doar unul dintre frati nu are datorie la nici o baca . Intrebarea mea este : Daca la decesul tatalui, in cazul renuntarii la succesiune in favoare fratelui ce nu are datorii banca poate executa silit apartamentul si terenurile .......si intrebarea a 2-a daca se poate renunta la mostenire in favoarea fiului meu !
Buna ziua,
notiunea de firma recuperatoare are un sens larg si neprecizat expressis verbis in lege, si ca atare eu nu stiu ce intelegeti dvs. prin aceasta sintagma. Totusi, putem opera cu minim doua ipoteze:
- daca intre banca si firma exista o cesiune de creanta, atunci firma actioneaza in instanta in nume propriu, prin avocat/consilier juridic
- daca intre banca si firma exista un contract de mandat (in ipoteza solutionata prin decizia ICCJ), atunci este incidenta decizia si banca nu poate fi reprezentata de firma recuperatoare
Cred ca Y este cesionar, nu? (sa-i spunem noul creditor, sa nu il amestecam cu banca, care este de fapt creditor initial, ulterior creditor-cedent).
In speta ridicata de dvs., sunt doua aspecte, unul cu privire la drepturile creditorului si altul cu privire la executarea mandatului conventional in fata instantei.
Cu privire la primul aspect, prin cesiunea de creanta banca transmite cesionarului Y, nu doar creanta in sine, ci si toate drepturile sale cu privire la creanta, astfel incat este indreptatit si se poate prevala de actiunea oblica si de cea revocatorie.
Cu privire la al doilea aspect, cel al mandatului dintre Y si X, asa cum am mai spus, poate fi incidenta decizia ICCJ, nu stiu, trebuie analizat in concret situatia, mandatul s.a.m.d.
Cu privire la afirmatia dvs. "au [...]dreptul de a face presiune de a se deschide dezbatere [...]" nu stiu ce intelegeti dvs. prin "presiune", astfel incat raspunsul este : depinde.
Hai sa-ti dau si eu un raspuns serios, cel pe care l-am dat cu cateva zile in urma l-a sters moderatorul banuiesc ca avea o tenta la incitare la neplata....dar era ceva perfet legal.
Daca, creditorul te afla ca ai mosteniri e nasol rau nu te poti ascunde.
Creditorii pot retracta renunţarea pe calea acţiunii pauliene şi accepta moştenirea în numele şi pe seama succesibilului prin acţiune oblică dacă renunţarea nu a devenit irevocabilă prin expirarea termenului de un an sau prin acceptare moştenirii de către un alt succesibil.
Executarea silita
fify1
Buna ziua,
In urma unui credit pe persoana juridica, garantat cu contract de fidejusor de catre mine ca administrator, neachitat in totalitate am fost chemat ... (vezi toată discuția)