avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendare CIM nedet si incheiere CIM deter.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendare CIM nedet si incheiere CIM deter.

Buna ziua.
Sunt angajat cu CIM nedeterminat pe o functie de executie.
Am fost promovat pe o functie de conducere temporar vacanta, prin decizie a angajatorului.
CIM nedeterminat in aceasta situatie se suspenda si se incheie un CIM determinat pt functia de conducere? Cum se inregistreaza in revisal?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Brokeru22 , utilizator 17:34, 7 August 2016
In ce baza suspendam CIM-ul? Singura posibilitate ar fi art 54 din CM, cel putin eu nu vad alta solutie.
Multumesc.
Art.54 C.mun. - reglementeaza posibilitatea supendarii c.i.m. ca urmare acordarii unui CFP, ceea ce in situatia expusa de dvs nu este cazul.

Brokeru22 a scris:

.......
Contractul de administrare, in legislatia sanitara, este prevazut doar pentru anumite functii, pt cea de sef birou/sef serviciu nu este prevazut.

In acest caz va aflati in situatia reglementata de prevederile din Legea 284/2010 la art 25 ,unde se specifica:
ART. 25
(1) Exercitarea cu caracter temporar a unei funcţii de conducere se
realizează prin numirea temporară a unei persoane angajate care îndeplineşte
condiţiile specifice pentru ocuparea funcţiei de conducere şi care nu a fost sancţionată disciplinar, pe o perioadă de maximum 6 luni într-un ancalendaristic, dacă în statute sau în legi speciale nu se prevede altfel.
(2) În mod excepţional, perioada prevăzută la alin. (1) poate fi prelungită
cu maximum 6 luni, dacă în statute sau în legi speciale nu se prevede altfel.
(3) În perioada prevăzută la alin. (1) şi (2), persoana beneficiază dedrepturile salariale aferente funcţiei de conducere respective

Se intocmeste decizie de numire temporara pe functia de sef serviciu/birou pt persoana propusa care este angajata pe functia de executie , NU SE SUSPENDA CIMul acestui angajat,pt ca nu ne aflam in situatia de a incadra un sef de birou/serviciu pt a necesita un nou contract de munca,ci doar numim temporar un angajat sa exercite aceasta functie!
Postul de conducere va figura in continuare vacant pana la ocupare prin concurs.

ps: Daca ne aflam in situatia de a incheia contract de administrare ,atunci suspendam cim ul angajatului de executie in cf cu prevederea art 50lit (i) Codul muncii:

Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii :
...
i) in alte cazuri expres prevazute de lege.(Invocati prevederea din legea sanatatii 95 despre care ati facut vorbire)

Ultima modificare: Duminică, 7 August 2016
ContSters400311, utilizator
Exact asa am facut.
S-a facut numirea in baza art 25 din Lg 284/2010.
Am avut corpul de control din minister si ni s-a spus ca trebuia sa suspendam CIM celui numit temporar pe functia de conducere.
Nu au vrut sa inteleaga ca nu avem baza legala pt suspendare CIM.
Noi am incercat o varianta, sa respectam masura dispusa de corpul de control, si am suspendat CIM pe art 54, la cerere angajat pt interes personal, si cand am vrut sa introducem in revisal noul contract pe perioada determinata ...eroare.
Acum o sa revenim la situatia anterioara si o sa le spunem ca nu putem suspenda CIM.
Multumesc mult pt informatii.
Este singura varianta posibila pt functii de acest nivel!
Se poate ca acel control sa fi facut o analogie cu cazul membrilor care fac parte din Comitetul Director (la acest aspect m-am gandit si eu initial )avand ca temei pt suspendarea contractelor de munca la data incheierii contractelor de administrare prevederea art 50 lit.i Codul Muncii -suspendare de drept in situatii expres prevazute de lege,care situatie este prevazuta in lg 95....
Nu ar fi rau sa cereti si pc de vedere ,o lamurire scrisa din partea Directiei Juridice din cadrul MS pe aceasta tema (pt acoperire )!

Alte discuții în legătură

Perioada determinata si prelungirea acestei perioade nicholaescu nicholaescu sint functionar publicpe perioada determinata ca urmare a unei redistribuiri pe un post temporar -vacant.in decizia de numire se specifica ca pot activa in ... (vezi toată discuția)
Modificarea functiei pentru perioada determinata prin act aditional ancaf27 ancaf27 Un salariat este angajat cu CIM nedeterminat pe functia de economist. Prin Hotarare a Cons. de Administratie acesta este numit director ec. pe perioada ... (vezi toată discuția)
Cim parțial cu funcții de conducere în sistemul sanitar director ingrijiri director ingrijiri As dori sa stiu daca o persoana care ocupa o functie de conducere, respectiv asistent sef pe unitate intr-un spital, prin decizie, fara concurs, poate sa ... (vezi toată discuția)