avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Vanzare constructie noua.
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Vanzare constructie noua.

Caz concret :
1) Constructie P+2;
2) Parter-Proces verbal de receptie definitiva - 29 sept.2011;
3) Etaje- PVR definitiva-30 sept. 2015;
4) Raport de evaluare - dec. 2013, astfel : - valoare parter-76 000 lei si valoare etaje-26 000 lei;
5) Valoare etaje conform PVR din 2015-52 000 lei;
Pe data de 05 august 2016 - Precontract de vinzare-cumparare pentru etaje.
Autorizatiile de construire :
-in 2004- Extindere, etajare si mansardare spatiu comercial, etapa I - parter;
-in 2008, cind parterul era, deja, terminat, se cere modificarea autorizatiei de construire in supraetajare spatiu comercial in regim P+2; receptia, la pater se face, cum am aratat, in sept. 2011; se continua lucrarile cu etajele, dar, pentru ca nu se incadreaza in termen, se face autoreceptie partiala, cladirea, in acest stadiu se trece la impozitare, iar pentru continuarea lucrarilor, se emite o noua autorizatie de construire in 2014, dupa care , in 2015, se face receptie definitiva.
Intrebare : cum se considera ceea ce se vinde :constuctie noua sau veche ?
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Impozit cladiri persoane fizice, destinatie mixta sento sento Buna!Deoarece am imobil D+P+2 etaje finalizat cu proces-verbal receptie finala in vara 2015, spit-cta imi solicita raport evaluare pt. cladire. Situatia este ... (vezi toată discuția)
Impozit cladiri persoane fizice, destinatie mixta sento sento Buna!Deoarece am imobil D+P+2 etaje finalizat cu proces-verbal receptie finala in vara 2015, spit-cta imi solicita raport evaluare pt. cladire. Situatia este ... (vezi toată discuția)
Vinzare imobil-situatie deosebita liviu f liviu f Buna ziua. Situatia este urmatoarea: -am o societate comerciala; -societatea are o cladire P+2 cu destinatia spatii comerciale; -terenul de sub cladire ... (vezi toată discuția)