avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie pensionare/cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie pensionare/cim

Daca am un angajat care e nascut in 1941 si are deja decizie de pensionare de cativa ani (dar lucreaza in continuare la aceeasi societate), care e procedura prin care incetez CIM in ciuda faptului ca el nu imi face cerere de iesire la pensie?
Cel mai recent răspuns: monyka , utilizator 15:07, 11 Noiembrie 2005
conform art.56 lit d din codul muncii, cim-ul inceteaza de drept la data comunicarii deciziei de pensionare.
Dar daca salariatul nu comunica aceasta decizie, desi in fapt ea exista? Angajatorul ce posibilitati (in afara celor de drept comun) are sa inceteze cim-ul ca urmare a pensionarii salariatului sau?
Disponibilizare la somaj cf art 65(1)/C muncii
///brut@//
65 (alin. 1) are in vedere concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului, ca urmare a dificultatilor economice, a transformarilor tehnologice sau a reorganizarii activitatii. Pensionarea nu se afla asadar printre aceste motive. ?
of.de pensii nu trebuie sa trimita decizia de pensionare angajatorului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie desfiintare post part-time TEF TEF Ma poate ajuta cineva cu un model de decizie de desfiintare post incadrat cu norma redusa de 2 sau 4 ore. Care sunt motivele invocate si pasii care trebuiesc ... (vezi toată discuția)
Incetare cim in cazul pensiei anticipate partiale nicusan nicusan Casa de Pensii trimite unitatii adresa prin care comunica emiterea deciziei de pensionare anticipata partiala.Unitatea ia cunostinta de aceasta , sa zicem la ... (vezi toată discuția)
Cerere de încetare contract pentru pensionare MIRELAIONICA MIRELAIONICA Bună ziua, am o cerere de pensionare a unui salariat cu data de 01.11.2011, trebui să ţin cont de ceva anume????? (vezi toată discuția)