avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... adeverinta nevalorificata de casa de pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

adeverinta nevalorificata de casa de pensie

am depus dosarul pt pensie boala grad 2, a fost nevalorificata o adeverinta de grupa a 2-a pe motiv ca adeverinta nu a fost emisa cf cu intelesul art 6 la norme din introducere la ord 50/1990 . Ce inseamna acest lucru ?
Mentionez ca am indeplinit functia de ing.sef la un Agromec ,am atasat hotarirea consiliului de administratie al conducerii forului ierarhic superior (cu care am negociat salarizarea ) -respectiv Trustul SMA ,dar nu era specificat ''cu sindicate "
Este obligatorie acordul sindicatelor pt cei cu functii de conducere , care nu fac parte din sindicatul societatii ? si salarizarea mea era negociata cu forul ierarhic superior ?
Cel mai recent răspuns: TANASETEOFIL , utilizator 15:52, 17 August 2016
TANASETEOFIL a scris:

am depus dosarul pt pensie boala grad 2, a fost nevalorificata o adeverinta de grupa a 2-a pe motiv ca adeverinta nu a fost emisa cf cu intelesul art 6 la norme din introducere la ord 50/1990 . Ce inseamna acest lucru ?
....



Potrivit acestui pct. 6, nominalizarea persoanelor care se incadreaza in grupele I si II de munca se face de catre conducerea unitatilor impreuna cu sindicatele libere din unitati, tinandu-se seama de conditiile deosebite de munca concrete in care isi desfasoara activitatea persoanele respective (nivelul noxelor existente, conditii nefavorabile de microclimat, suprasolicitare fizica sau nervoasa, risc deosebit de explozie, iradiere sau infectare etc.).
-Nu s-a mai gasit nimic in arhiva societatii legat de hotaririle sindicatului , in adeverinta este subliniat ca incadrarea in grad de munca afost facuta cf ord 5o/90 , adresa mmps nr 155 si 382,si decizia consiliului de administratie nr.....data ...... si totusi nu au luat-o in considerare .Momentan am deschis proces impotriva Casei de pensie .
Pentru o alta perioada de timp ,lucrata in aceiasi unitate , o alta adeverinta emisa de un depozit de arhiva a forului ierarhic superior {TMA , care intre timp a fost desfiintat },unde era specificat "cu sindicate "-Casa de pensie a valorificat-o si mi-a acordat grupa .
Cum credeti ca ar trebui sa actionez pentru a valorifica adeverinta care nu este cf art 6 din ord 50/90
Ultima modificare: Miercuri, 17 August 2016
TANASETEOFIL, utilizator
Doar contestatie in termen la comisia centrală do apoi - după expirarea celor 45 zile in care comisia e obligată sa raspunda - actiunea in instanță.
Am facut contestatie .Casa de pensie nu a raspuns .Au trecut 45 de zile .Am deschis actiune in instanta . Juristii de la Casa de pensie m-au sfatuit sa deschid actiune in Instanta pt ca Legea este varza (murata) .
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de a avea grupa a doua de munca DIMITRIU DIMITRIU Am 52 ani si sunt pensionara pe caz de boala , grad de invaliditate 3 In perioada 1980 - 2007 am lucrat intr-o sectie medicala a Spitalului Sf. Luca ( fost ... (vezi toată discuția)
Buletin de analiza a mediului nociv pt. acordarea grupei a ii-a mireteo mireteo nu stiu cat de bun este titlul dar problema mea este urmatoarea:#-o la acordarea adeverintei pt.grupa a II-a este nevoie ca intreprinderea sa aiba buletin de ... (vezi toată discuția)
Grupa de munca nicu55 nicu55 Buna ziua,am o nelamurire si va rog sa ma ajutati.Am lucrat in 1991 Scafandru sef utilaj la o societate si la plecare in CM nu au trecut grupa de ... (vezi toată discuția)