avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Comision Agentie Imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Comision Agentie Imobiliara

Buna ziua,
In data de 29/07 /16 am sunat la un nr, de telefon de pe net pentru achizitionarea unui apartament la care a raspuns o doamna de la o agentie imobiliara ne-am intilnit cu dansa si sotia a semnat un contract de vizualizare precum daca achizitionam apartamentul ne obligam sa platim comision de 2% ,iar daca il cumparam cu alta agentie sau contactam vanzatorul vom plati 4%(precizez ca contractul a fost un singur exemplar).La cateva zile cand am vrut sa perfectam actele de vanzare am constatat ca vanzatorul nu avea toate actele in regula si doamnele de la agentie i-au spus cat costa s-a suparat si a plecat din agentie spunand ca nu mai vrea sa lucreze cu agentia respectiva deoarece nu a semnat nici un document cu ei .A doua zi vanzatorul m-a contactat si mi-a spus ca e la un notar si ca are actele in regula si ca daca vreau imi vinde apartamentul dar sa nu mai auda de agentie.Eu de buna credinta am fost la agentie si le-am spus ca vreu sa achizitionez acel apartament si daca inchei contractul le voi da cei 2%.Doamnele de la agentie au spus ca trebuie sa le dau 4% sau sa duc vanzatorul sa de-a el 2 % ca ei nu-si permit sa piarda.Mentionez ca am facut un antecontract cu vanzatorul in fata notarului dupa ce am fost la cei de la agentie.Cum as putea sa rezolv aceasta situatie,credeti ca este necesar sa consult un avocat?
Cel mai recent răspuns: turkn , utilizator 21:08, 1 Septembrie 2016
Eu v-am spus ce am crezut eu ca v-ar ajuta.
Si v-am mai spus ca nu trebuie sa va intereseze ce a facut vanzatorul.
Daca ati avea in fata contractul ati vedea ce scrie in el.Daca acolo scrie ca nu trebuie sa contactati vanzatorul,inseamna ca dvs nu ati incalcat vreo clauza,fiindca vanzatorul v-a contactat pe dvs.
Daca inteleg eu bine ,asteptati sa mergeti la mediator?

Pai ce ar trebui sa fac sa ma duc la agentie sa ii rog cu bani?
@mirelpetru,
Colegul nostru de forum, @turkn, v-a dat cel mai bun sfat. Altfel, riscaţi să scoateţi din buzunar bani mai mulţi chiar decât 4%. Adică să trebuiască să plătiţi, în urma procesului pe care foarte probabil vi-l va intenta agenţia, atât 4%, cât şi onorariul de avocat şi cheltuielile de judecată.
Buna seara,
Tin sa va anunt ca m-a contactat agentia telefonic si mi-a zis ca vrea sa-mi dea o copie dupa contract sa ma duc la ei sau sa le dau o adresa de mail .Ce sa fac sa ma duc sau sa le dau adresa de mail?
Asa din senin v-a contactat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision agentie imobiliara ContSters212553 ContSters212553 Am luat legatura cu o Agentie imobilara pentru a vinde un imobil.Dupa cateva luni in care ei nu l-au vandut , le-am spus ca renunt la ei deoarece nu vreau sa ... (vezi toată discuția)
Contract rezervare agentie imobiliara 1000 € User6690 User6690 Ma aflu intr-o situatie neplacuta in care ma simt obligata sa cumpar un imobil. Am gasit un anunt pe net, am sunat am programat o vizionare. Dupa 2 zile am ... (vezi toată discuția)
Comision agentie imobiliara iuliasimi iuliasimi Am semnat un precontract pentru cumparare apartament la o agentie, insa comisionul \\"negociat\\" de 1,5% urma sa-l platesc ulterior. Data limita de incheiere ... (vezi toată discuția)