avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cuie in gard
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cuie in gard

Bună seara
Vecinul meu și a făcut un gard de lemn în urma cu 4ani care este bătut în cuie.cuiele sunt ieșite în afara cam 1cm .eu am 2copii mici (5ani-2ani)si am vrut sa îndoi cuiele de frica ca cei mici să nu pună mana sau să pățească ceva.vecinul mi a reproșat spunând că nu am voie să mă ating de gard ca este al lui.pot face ceva ca vecinul să nu mai aibe vârfurile cuielor înspre mine și unde trebuie să mă adresez.mentionez ca sunt in conflict cu el de mai multi ani.pana acum nu am fost deranjată de cuie pt ca copii erau mici si nu se apropiau de gard.a s dori să îl mai reclam și pt ca deține și un pui de căprioară.am spus unui polițist din comuna ca deține un pui de căprioară și decât ia întrebat și ei au spus ca au avut dar nu il mai au.e u dețin 12 stupi de albine care sunt declarați la primărie .stupi fiind amplasați la o distanță de 150 m de case iar distanta intre hotare am lăsat în stânga 15m și în dreapta 15m(având deschidere de 40m).iar stupi fiind pe 10 m cu 4 m.am dreptul să îi dețin în grădină .ei invocând faptul că muncesc gradina si sunt înțepați de albinele mele.cati stupi pot deține în grădină?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 17:38, 22 August 2016
Referitor la cuie le puteti indoi dupa parerea mea daca sunt indreptate spre curtea dvs.
@kennya, cat este de lung gardul cu cuiele problema ?
www.avocatnet.ro/content/for...

@kennya, cand nu este vecinul acasa, luati un flex si in 10 minute dati jos toate capetele de cuie care va intereseaza si care sunt la dvs. in curte.
Eu cred ca ar avea posibilitatea și sa îndoaie cuiele care se afla pe fata cu strada.
Cu ce ar fi prejudiciat cel care are cuie în gard?

Poate sa pună sarma ghimpata deasupra gardului ca la un lagar de concentrare dacă vrea dar la o înălțime de 2 metri cat sa nu se accidenteze nimeni și sa își protejeze proprietatea.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Eu cred ca ar avea posibilitatea și sa îndoaie cuiele care se afla pe fata cu strada.

Sa va explic - ca sa indoi cuie iesite din 2 in 2 centimetri pe o lungime de 20 de metri, iti ia vreo 2-3 ore de batut cu ciocanul, inclusiv pregatirea operatiunii. Pe langa timpul consistent, iti trebuie si o forta daca nu considerabila, dar cel putin un antrenament bun iti trebuie, caci sa dai cu un ciocan (numa de 400 grame) de aproape 1000 ori, credeti-ma ca nu-i usor. In plus, o mie de lovituri in gard, se duce naibii gardul, adica gardul este o chestie de lemn, si cine a pus mana pe un gard de lemn intelege ce scriu aici.



avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Cu ce ar fi prejudiciat cel care are cuie în gard?

Bun. Acum - Cu ce ar fi prejudiciat vecinul? Sa va explic - sipca de gard se bate cu un cui care nu trebuie indoit pe spate, caci in momentul in care sipca se deterioreaza si trebuie inlocuita, sipca trebuie sa poata fi scoasa cu usurinta din scandura orizontala, caci daca are cuiul indoit este un circ intreg, consum de timp, se rupe sipca, se deterioreaza scandura orizontala, s.a.m.d. Cine a facut un gard, intelege.

Este mai clar acum? Sincer.


Alte discuții în legătură

Probleme cu albinele vecinului alanda alanda Buna ziua, Ma vad nevoita sa apelez din nou la sfaturile dumneavoastra pentru a iesi din situatia in care am intrat fara de voia mea. Locuiesc in mijlocul ... (vezi toată discuția)
Am drepturi am in curtea mea? stupina la vecinul de alaturi alanda alanda Buna ziua, Va relatez pe scurt o problema cu care ma confrunt. Sunt proprietara unei case la tara. Casa are curte, gradina de legume si livada. Ca vecin am ... (vezi toată discuția)
Autorizatie reparatie gard gogutu85 gogutu85 Buna ziua, doresc sa stiu daca am nevoie sa obtin autorizatie de constructive/reparative pentru un gard din beton si fier, care se deterioreaza, de asemenea ... (vezi toată discuția)