avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cuie in gard
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cuie in gard

Bună seara
Vecinul meu și a făcut un gard de lemn în urma cu 4ani care este bătut în cuie.cuiele sunt ieșite în afara cam 1cm .eu am 2copii mici (5ani-2ani)si am vrut sa îndoi cuiele de frica ca cei mici să nu pună mana sau să pățească ceva.vecinul mi a reproșat spunând că nu am voie să mă ating de gard ca este al lui.pot face ceva ca vecinul să nu mai aibe vârfurile cuielor înspre mine și unde trebuie să mă adresez.mentionez ca sunt in conflict cu el de mai multi ani.pana acum nu am fost deranjată de cuie pt ca copii erau mici si nu se apropiau de gard.a s dori să îl mai reclam și pt ca deține și un pui de căprioară.am spus unui polițist din comuna ca deține un pui de căprioară și decât ia întrebat și ei au spus ca au avut dar nu il mai au.e u dețin 12 stupi de albine care sunt declarați la primărie .stupi fiind amplasați la o distanță de 150 m de case iar distanta intre hotare am lăsat în stânga 15m și în dreapta 15m(având deschidere de 40m).iar stupi fiind pe 10 m cu 4 m.am dreptul să îi dețin în grădină .ei invocând faptul că muncesc gradina si sunt înțepați de albinele mele.cati stupi pot deține în grădină?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 17:38, 22 August 2016
Dacă asa trebuie sa stea cuiele nu le poate scoate.
Inteleg ca e gardul lui de care va folositi si dvs, puteti sa va faceti alt gard dupa cum doriti in fata celui al vecinului pe toata lungimea proprietatii dvs.
Cuiele trec pe proprietatea dvs ?
:oops:Interventie moderator
Am rugamintea sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema, intrucat o astfel de practica incalca pct.3.3 din Regulamentul forumului.
Aveti posibilitatea sa continuati discutia aici folosind optiunea " raspunde" in situatia in care mai aveti nelamuriri sau intrebari suplimentare legate de acest subiect.
Multumesc penru intelegere.
Aveti mai jos raspunsurile primite
kennya a scris:

Are o lungime de 20 m gardul și vârfurile cuielor sunt ieșite din 2in 2 cm și sus și jos.distanta de la sol la primul rand de cuie 60cm,iar la al 2lea 1,4m.pe mine ma deranjează cele de jos.

Car3men a scris:

si nu le puteti scoate?... sau le indoiti ;)

trandafir2 a scris:

Este de la sine inteles ca nu poate fi vorba de scos sau indoit, caci gardul fiind din lemn se va zgâlțâi din toate incheieturile si in plus ...cum sa scoti un cui care este la 60 de cm de sol, gardul fiind de minim 150 cm, si cuiele fiind batute din cealalta parte? :thumbdown:

kennya a scris:

Bună seara
Nu stiu daca nu îmi dă voie să postez tot la mesajele postate cuie in gard.
Dacă îl reclam pe vecin la politie pt cuiele ieșite îl poate obliga să facă ceva în legătură cu cuiele ieșite?
Eu nu mai vreau să le mai îndoi și nici sa să i le tai pt ca mă trezesc cu tot felul de reclamații și data in judecata (sunt patita pentru tot felul de prosti) iar de protejat nu are ce pentru ca este sărac lipit.Omul .este un om cu care nu ai ce discuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu albinele vecinului alanda alanda Buna ziua, Ma vad nevoita sa apelez din nou la sfaturile dumneavoastra pentru a iesi din situatia in care am intrat fara de voia mea. Locuiesc in mijlocul ... (vezi toată discuția)
Am drepturi am in curtea mea? stupina la vecinul de alaturi alanda alanda Buna ziua, Va relatez pe scurt o problema cu care ma confrunt. Sunt proprietara unei case la tara. Casa are curte, gradina de legume si livada. Ca vecin am ... (vezi toată discuția)
Autorizatie reparatie gard gogutu85 gogutu85 Buna ziua, doresc sa stiu daca am nevoie sa obtin autorizatie de constructive/reparative pentru un gard din beton si fier, care se deterioreaza, de asemenea ... (vezi toată discuția)