avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Probleme cu cesiunea firmei
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Probleme cu cesiunea firmei

Buna ziua, detin o societate cu 2 asociati 50%-50%. Acum din anumite probleme aparute intre noi dorim sa cesionam partile altuia. Intrebarea mea este in ce masura eu sau asociatul meu putem fi trasi la raspundere pentru datoriile la banci si stat avute inainte de cesiune, dar si in ce masura putem fi trasi la raspundere pentru datoriile pe care le poate face viitorul administrator. Mentionez ca societatea are linie de credit,negarantata(dar la care am semnat bilete din acelea la ordin, nu stiu exact sa ma exprim in termen juridic) cu ratele la zi, si ceva datorii la furnizori. Nu pot sti daca cel ce o va administra pe viitor va plati sau nu in continuare datoriile si vreau sa stiu daca noi actualii administratori vom putea fi trasi la raspundere pentru aceste datorii.
Cel mai recent răspuns: maximtgv , utilizator 18:36, 22 August 2009
pentru cel care cesioneaza raspunderea este pana la data cesionarii.administratotul va raspunde de creante.
Dar daca banca nu accepta alte BO avalizate de administratorul nou, acolo vor ramane BO avalizate de mn, si contractul de fidejusor. In acest caz daca succesorul meu nu plateste creditele, care in momentul cesionarii sunt la zi, eu ce fac ? o sa ma trezesc cu banca peste mine sa platesc datoria ce trebuia platita de celalalt. Eu vreau sa vand firma, dar nu vreau sa am probleme, si sincer incredere nu mai am decat mine in ultima vreme. Cel care o preia poate sa o lase cu datorii iar eu sa fiu tras la raspundere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune firma cu linie de credit raducumic raducumic Detin o firma care a contractat o linie de credit pentru care a semnat ca garant administratorul ca persoana fizica si tot ca persoana fizica a avalizat bilete ... (vezi toată discuția)
Rambursare partiala credit axw axw O societate mixta romano-UE are un credit bancar cu garantie prin BO avalizat in nume proprii pe toate asociatii societatii. Asociatii romani au parti sociale ... (vezi toată discuția)
Bo avalizat anders anders Buna ziua. Fiind asociat intr-o societate comerciala am avalizat un bilet la ordin ca garantie pentru un credit luat de societate. Am cesionat partile sociale ... (vezi toată discuția)