avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calcul salariu brut medic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calcul salariu brut medic

Va rog ajutati-ma in urmatoarea problema :
medic specialist incadratat la spital judetean de urgenta , gradatie 2, conform noii grile de salarizare cu un salariu de baza de 3637 ron , care beneficiaza de un spor conform specialitatii de 15 % . Acest spor de 15 % la ce salariu se aplica ?
La cel nou stabilit prin grila de salarizare cf OU 20/2016 , respectiv 3637 lei in cazul meu , sau la "un salariu tarifar de 2219 lei rezultand suma de 333 lei " ? Mentionez ca cei de la Personal sustin a 2 a varianta , aceasta fiind si cea trecuta in contractul individual de munca , afirmand ca desi salariul de baza s-a marit sporul ramane corespunzator anului 2009 . Mie mi se pare normala aplicarea sporului la salariul de baza actual . Ma puteti ajuta cu niste argumente ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: turkn , utilizator 21:58, 24 August 2016
Sporul se aplica cf variantei nr 2,adica la salariul din 2009,argumente logice nu va pot prezenta pt ca nu exista ,asa prevede legislatia prost facuta ! Noi doar o aplicam.
Posibil insa sa intervina ceva modificari ,suntem in asteptare pt ca este si problema tarifului la care se calculeaza garzile suplimentare pt care va trebui sa semnati acele contracte...
Am cautat in OUG 20/2016 si 284/2010 dar nu am gasit explicit aceasta formulare.Ciudat este ca si cei de la Runos aplica acest lucru,dar nu-l pot dovedi cu paragraf cert din lege.
Imi puteti recomanda baza legislativa?
Multumesc
Da,este vorba despre ORDIN Nr. 42/77 din 13 ianuarie 2011privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 285/2010privind salarizarea în anul 2011 a personalului plătit din fonduri publice,ANEXA, II,Stabilitea salariilor brute in anul 2014,liera G-Stabilirea salariului pt personalul din sect sanatate.
Mai apoi prin legile de salarizare anuale prevederile acestea s-au mentinut astfel ca astzai platim pe tarif din 2009!
Va multumesc pentru promptitudine si mai ales pentru raspunsul in sine.Sper sa intram in curand in normalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare sanatate adela1964 adela1964 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu normele de aplicare a ordonante de majorare a salariilor in sanatate incapand cu 1 august 2016. Ordonanata am gasit-o ... (vezi toată discuția)
La ce salariu se calculeaza un spor ? micro40 micro40 Buna ziua. Lucrez la Ambulanta, in anul 2010 am primit un spor de risc . si de atunci acel spor se calculeaza la salariul de baza pe care il aveam la acel ... (vezi toată discuția)
Calcul sporuri in sanatate buziladiana buziladiana Buna ziua! Am primit recent un Act aditional la Contractul individual de munca in care se mentioneaza urmatoarele - in baza prederilor art.41 din legea nr ... (vezi toată discuția)