avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... comisie paritara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

comisie paritara

Buna ziua!
Mai este valabil faptul ca interpretarea CCM la nivel de unitate este facuta de comisia paritara? Unde este prevazut?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:07, 24 August 2016
HG 833/2007
art. 13
(1) Comisia paritară este consultată în situaţiile prevăzute la art. 74 alin. (1) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicată. În acest sens, comisia paritară are următoarele atribuţii principale:
....
d) participă, cu rol consultativ, la negocierea acordurilor colective de către autoritatea sau instituţia publică cu sindicatele reprezentative ale funcţionarilor publici sau cu reprezentanţii acestora şi elaborează proiectul acordului colectiv;

e) urmăreşte permanent realizarea acordurilor colective încheiate între autoritatea sau instituţia publică cu sindicatele reprezentative sau cu reprezentanţii funcţionarilor publici;
...

De asemenea, in Regulamentul de organizare şi funcţionare a comisiei paritare se poate stabili ca atributie "să interpreteze prevederile contractului colectiv de muncă"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisia paritara ylys ylys As vrea sa stiu daca este legal ca din cadrul comisiei paritare sa faca parte conducatorul institutiei sau conducatorul sindicatului reprezentativ. Conform ... (vezi toată discuția)
- atribuții comisia paritară - de stabilit prin contract colectiv ... oanaportar oanaportar - atribuții Comisia paritară - de stabilit prin Contract colectiv de muncă Vă rugăm să ne ajutați cu câteva răspunsuri cu privire la ... (vezi toată discuția)
Comisia paritara tatiana_avanu tatiana_avanu Buna ziua. Suntem o societate cu raspundere limitata avand ca domeniu de activitate constructii si acum renegociem contractul colectiv de munca. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)