avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sesizari neinregistrate presedinte asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sesizari neinregistrate presedinte asociatie

Buna ziua,
Ce se poate face daca presedintele asociatiei nu este niciodata de gasit pentru a discuta si a ii prezenta niste sesizari care trebuie inregistrate sau pur si simplu nu vrea sa le inregistreze?
Ce valoarea au sesizarile doar verbale?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:21, 31 August 2016
Si veramente "la famiglia" specialmente ......
Sigur ca sunt familii si familii. Unii cand se iau in brate nu-i mai desparte nici politia!
Asa ar fi normal fara scrisori fara primarie dar cand nu ai alta cale ce faci? Stai ca prostu?
Catre presedinte se adreseaza pt ca daca se ajunge la primarie el e cel care primeste amenda. Asa ca e singura persoana care are "interes" sa fie bine.
Ultima modificare: Miercuri, 31 August 2016
fotbalistul, utilizator
Cel mai rapid si eficient ar fi sa sesizam o data pe cale verbala si sa se rezolve problema, mai ales daca nu necesita bani de la buget.
In realitate nu toate asociatiile functioneaza.
Exista probleme pe care "nu le vede nimeni" de ani de zile. Dupa ce am obosit facand sesizari verbale fara rezultat, am facut si sesizari scrise fara rezultat. Nu toate au fost inregistrate. De obicei esti plimbat de la presedintele asociatiei la administrator si invers pe motiv ca "domnul presedinte nu este acasa", "domnul presedinte nu are timp de asa ceva", "nu este competenta mea ca administrator"... Sau pur si simplu nu esti bagat deloc in seama cand vii cu sesizari ci esti vazut ca vecinul galagios care face tot timpul "scandal". A face sesizare este considerat scandal.
In tot acest timp
-subsolul s-a umplut de sobolani si gandaci, gandacii fac parte din viata familiala deja, gasindu-se in apartamente, sobolanii ne asteapta la usa cand venim de la servici.
- Scara blocului este plina de gunoaie, de mobila, de buruieni numite "flori in ghiveci", de mese cu musamale pe ele
- lista de intretinere este afisata doar cateva zile, dupa care "dispare" in mod misterios de la avizier
- nimic alteva nu mai este afisat la avizier, nu modul de calcul al intretinerii, nu trimestrial raportul cu situatia financiara a asociatiei
- facturile mi le gasesc desfacute in cutia postala pentru ca "costa" sa schimbam cutiile
- cenzorul doar da cu semnatura, administratorul isi face de cap
De schimbat conducerea sau de votat ceva este imposibil pentru ca la adunarile proprietarilor "nu s-a intrunit cvorum, deci nu schimbam nimic".
As vrea sa am neaparat inregistrate sesizarile si eventual sa primesc si raspuns in scris, ca sa am dovezi in caz ca ne imbolnavim de la soareci/sobolani/gandaci si va trebui sa dau pe cineva in judecata.
Discutati in adunarea generala si hotarati ca cel putin o zi pe saptamana sa fie presedintele prezent la sediul asociatiei intre orele 19-20 de exemplu ca sa poata discuta cu orice proprietar care are ceva de zesizat, de rezolvat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandat pe o adresa eronata gambette gambette Am gasit in cutia de scrisori un aviz postal cu adresa mea, in legatura cu primirea unui mandat dar numele destinatarului corespunde unei persoane pe care o ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata la avizier floripruna floripruna Buna ziua, Imi puteti spune va rog daca pot afisa o somatie de plata pentru mai multi proprietari la avizier, in loc sa o trimit prin posta fiecarui ... (vezi toată discuția)
Cum se poate proceda pentru a obține număr de înregistrare pentru o cerere adresată asociației de proprietari? alex_bis alex_bis Buna ziua, Vreau sa inregistrez o cerere la asociatia de proprietari a blocului, adresata presedintelui. Am depus-o in 2 exemplare la cutia postala din ... (vezi toată discuția)