avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizare caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizare caldura

Situatia prezenta este urmatoarea:
Un bloc,doua scari(fiecare scara asociatie distincta juridic),un contor de caldura,
Repartizarea caldurii pana in acest moment se realiza prin repartitoare de caldura.
O scara vrea sa renunte.Se poate realiza acest lucru avand in vedere ca exista un singur contor?
Cred ca repartizarea pana acum se facea prin facturarea de catre furnizor a debitului de la contor atribuita fiecarei scari in baza consumatorilor(calorifere)inventariati anual,ulterior un tert(respectiv regia primariei)le repartiza in baza contoarelor individuale.
Multumesc,
O sa revin cu lamuriri daca este cazul in posturile ulterioare.
Eventuale precizari necesare:
- Asociatiile au structuri distincte(presedinte,administrator..)
- O scara vrea mentinerea repartitoarelor alta nu,
- Juridic este legal?
- Scara care ramane cu repartioare nu este prejudiciata?avand in vedere ca la consumul pausal este cunoscut ca indiferent de conditiile meteo utilizatorii tin deschise caloriferele la maximum..si astfel debitul,respectiv consumurile cresc.
Mentionez ca este un singur contor si repartizarea se face in baza unei inventarieri a consumatorilor lucru care l-am mentionat si anterior..
Ultima modificare: Duminică, 28 August 2016
ovidiu59, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:07, 22 Octombrie 2016
Multumesc de sugestie..am facut acest demers acum 7 ani si o faceau exclusiv pe cheltuiala mea..devizul era estimat atunci la 160 milioane
S-au mai schimbat lucrurile de-atunci.
Oamenii (furnizorii) sunt comercianti pana una-alta, deci vor sa-si vanda marfa. Cum? Ca la piata ( actiune reglementata, totusi), adica Legea ii obliga sa "masoare " marfa, adica cantitatea de energie termica livrata.

Asadar, presedintele asociatiei dvs. sa mearga acum la furnizor cu un "text" bine facut, mai uitati-va si pe prev. L 325:
Legea serviciului public de alimentare cu energie termică nr. 325/2006
Text publicat în M.Of. al României.
În vigoare de la 21.03.2007

In mod sigur furnizorul va incheia un contract de furnizare doar cu asociatia dvs., dar numai in conditiile montarii la blocul/scara dvs. a unui aparat de masura.
Aratati-le toate aceste chestiuni si probabil ca nu au sa aiba ce face, au sa va monteze aparat de masura. Este si in interesul lor sa nu aiba batai de cap in chestiuni de litigiu intre cele doua asociatii in care var fi "tarati" in mod sigur in instanta si ei...
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul caldura la pausal DragomirR DragomirR Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc cu 5 scari, unde scarile A,B si C au un bransament de caldura si scarile C si D alt bransament. Sunt singurul apartament la ... (vezi toată discuția)
Cererea unui proprietar adresata asociației de montare repartitoare de căldură în apartamentam fost informat de către o firma de repartitoare agreata anre ... Albero Albero Am fost informat de către o firma de repartitoare agreata ANRE ca poate încheia contract pentru montare repartitoare de căldură cu asociația de ... (vezi toată discuția)
Calcul diferentiat la caldura marinel73 marinel73 Lcuiesc intr-un imobil contorizat cu repartitoare de costuri, iar in urma cu doua zile a fost demontat contorul de energie termica pentru a fi dus la verificat ... (vezi toată discuția)