avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Absenta nemotivata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Absenta nemotivata

Am avut 6 zile de concediu aprobate din care am efectuat doar 5. m-am reintors la servici deoarece mi s-a anuntat un eveniment in familie pentru care am lasat neefectuata acea zi de concediu. Am anuntat serviciul RUNOS si mi s-a spus ca nu e nevoie sa aduc modificari pe cerere , atata timp cat voi lua ziua de concediu in aceeasi luna. Cu o zi inainte am anuntat seful de birou ca imi voi lua acea zi de concediu . Acest lucru s-a intamplat si se intampla in unitatea noastra , un fel de "mica intelegere" si in aceasta luna a mai fost un caz de "mica intelegere" cu alta colega , care figureaza totusi ca fiind prezenta . La sfarsit de luna am constatat ca in ziua in care mi-am luat liber sunt trecuta absenta nemotivat , aceasta decizie fiind luata de sefa ierahica . Aceasta nu m-a solicitat pentru a avea o discutie despre aceasta problema si nu este prima data cand imi refuza niste cereri de concediu fara o explicatie pertinenta. Cum ar trebui sa procedez in acest caz , am inaintat deocamdata catre director o cerere in care am explicat cum au decurs lucrurile . Este prima oara cand mi se intampla asa ceva .Din punct de vedere profesional nu mi se poate reprosa nimic deoarece imi fac datoria la locul de munca .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:00, 8 Septembrie 2016
Da,inteleg situatia ,initial am crezut ca este vorba despre sefa dvs directa,sefa de birou.Oricum,este o chestiune ce tine de comunicare intre angajat si sef ,intre acesta si angajat,de orgolii profesionale ,asa dupa cum am aratat
In astfel de probleme era indicat sa se respecte procedura oficiala pt ca observ ca nu e cazul de "mica intelegere colegiala"Eu opinez ca se va rezolva pozitiv in favoarea dvs situatia,cu sprijinul directorului care ar trebui sa inteleaga speta detasat si nepartinitor mai ales ca la urma urmei ziua aceea vi se cuvenea de drept libera
Multumesc si eu sper dar in caz contrar cum ar trebui sa procedez.
Sa avem putina rabdare ,pt a vedea exact raspunsul primit,va rog reveniti cu solutia propusa de director,vom gasi o cale de rezolvare !
Mi s-a comunicat ca voi fi chemata la comisia de disciplina . Ce voi avea de facut in continuare ? Multumesc.
Va prezentati si va sustineti pc de vedere Puteti sa fiti asistata si de catre un avocat daca considerati necesar. (art 251 Codul Muncii)
Comisia va propune sanctiunea disciplinară aplicabilă sau, după caz, poate propune clasarea sesizarii. Daca se va hotari aplicarea unei sanctiuni disciplinare,aveti posibilitatea sa o contestati .
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2016
ContSters400311, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum se va proceda ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru un coleg de facultate care lucreaza la o institutie publica. Colegul meu a depus o cerere de ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate tesasuv tesasuv Pot modifica pontajul de lucru pe luna decembrie in sensul de a pune un angajat absent nemotivat in zilele de 24-26 decembrie, sau sunt obligat sa solicit ... (vezi toată discuția)
Chemare in comisia de disciplina Anakina35 Anakina35 Buna ziua, Va rog sa imi dati o sugestie privitor la motivul chemarii in comisia de disciplina : nu am anuntat seful ierarhic , adica seful de birou inainte de ... (vezi toată discuția)