avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Absenta nemotivata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Absenta nemotivata

Am avut 6 zile de concediu aprobate din care am efectuat doar 5. m-am reintors la servici deoarece mi s-a anuntat un eveniment in familie pentru care am lasat neefectuata acea zi de concediu. Am anuntat serviciul RUNOS si mi s-a spus ca nu e nevoie sa aduc modificari pe cerere , atata timp cat voi lua ziua de concediu in aceeasi luna. Cu o zi inainte am anuntat seful de birou ca imi voi lua acea zi de concediu . Acest lucru s-a intamplat si se intampla in unitatea noastra , un fel de "mica intelegere" si in aceasta luna a mai fost un caz de "mica intelegere" cu alta colega , care figureaza totusi ca fiind prezenta . La sfarsit de luna am constatat ca in ziua in care mi-am luat liber sunt trecuta absenta nemotivat , aceasta decizie fiind luata de sefa ierahica . Aceasta nu m-a solicitat pentru a avea o discutie despre aceasta problema si nu este prima data cand imi refuza niste cereri de concediu fara o explicatie pertinenta. Cum ar trebui sa procedez in acest caz , am inaintat deocamdata catre director o cerere in care am explicat cum au decurs lucrurile . Este prima oara cand mi se intampla asa ceva .Din punct de vedere profesional nu mi se poate reprosa nimic deoarece imi fac datoria la locul de munca .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:00, 8 Septembrie 2016
) In cursul cercetarii disciplinare prealabile salariatul are dreptul sa formuleze si sa sustina toate apararile in favoarea sa si sa ofere persoanei imputernicite sa realizeze cercetarea toate probele si motivatiile pe care le considera necesare, precum si dreptul sa fie asistat, la cererea sa, de catre un avocat sau de catre un reprezentant al sindicatului al carui membru este.
Multumesc, toate explicatiile se regaseau in nota mea explicativa . Aici se pare ca este altceva la mijloc ...
Posibil ca comisia sa propuna totusi casarea sesizarii. Daca nu, si considerati ca a fost aplicata in mod abuziv si dupa criterii arbitrare de ordin subiectiv,atunci puteti ataca in instanta sanctiunea disciplinara aplicata. Termenul de contestare a sanctiunii disciplinare este 30 de zile calendaristice de la comunicare, conform art. 268 al(1)lit bCodul Muncii:
(1) Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate:
......
b) în termen de 30 de zile calendaristice de la data în care s-a comunicat decizia de sancţionare disciplinară;
Anakina35 a scris:

Multumesc, toate explicatiile se regaseau in nota mea explicativa . Aici se pare ca este altceva la mijloc ...


Probabil nu mai doresc colaborarea cu dvs....
Am avut o discutie cu juristul unitatii care mi-a spus ca de prezenta la locul de munca se ocupa seful de birou , el tine evidenta persoanelor care pleaca in concediu iar sefa noastra ierarhica are alte atributii , nicidecum sa verifice cine se afla sau nu la serviciu. De asemenea a mai precizat ca si cererile de concediu ar trebui sa le vizeze doar seful de birou. Acum si seful de birou este tras la raspundere . Este un abuz , fiindca am plecat cu invoirea sefului , acum mi s-a confirmat ca nici nu trebuia sa ma adresez altcuiva. Aceste lucruri au fost permise in cadrul unitatii si dupa cum am mai precizat mai sus , a mai fost un caz in aceeasi luna cu o colega care figureaza in concediu medical dar se prezinta la servici si semneaza in condica ( directorul stiind despre acest caz ) si apoi lipseste tot atatea zile si este pontata 8 ore ( " recuperarea" fiind la sugestia directorului !!) . Este o totala lipsa de comunicare acesta fiind si unul din motivele pentru care eu mi-am depus demisia acum un an din functia de conducere, nemaidorind colaborarea cu aceste persoane si preferand un post de executie . Dar se pare ca directorul este prost sfatuit , pentru ca nici atunci nu am avut o discutie depre cauza pentru care renunt la functie iar acum nu prea este de gasit pentru o discutie. Iar pe sefa despre care vorbeam nu am vazut-o decat de maxim 30 ori in decursul unui an.

Alte discuții în legătură

Cum se va proceda ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru un coleg de facultate care lucreaza la o institutie publica. Colegul meu a depus o cerere de ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate tesasuv tesasuv Pot modifica pontajul de lucru pe luna decembrie in sensul de a pune un angajat absent nemotivat in zilele de 24-26 decembrie, sau sunt obligat sa solicit ... (vezi toată discuția)
Chemare in comisia de disciplina Anakina35 Anakina35 Buna ziua, Va rog sa imi dati o sugestie privitor la motivul chemarii in comisia de disciplina : nu am anuntat seful ierarhic , adica seful de birou inainte de ... (vezi toată discuția)