avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... ITM refuza eliberarea adeverintei de vechime de dupa ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

ITM refuza eliberarea adeverintei de vechime de dupa 2011

ITM bucuresti refuza eliberarea unor adeverinte de vechime de dupa 2011.Firmele la care am lucrat refuza si ele eliberarea adeverintelor de vechime pe motiv ca una a radiata si nu au stampila si cealalta fiind in curs de radiere .Care sunt pasii care trebuiesc urmati?Carei institutii sa ma adresez pt a obtine aceste adeverinte de vechime?Mentionez ca cunosc art 8 alineat 3 si 8 din HG 500/2011.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:22, 31 August 2016
Aveti doua posibilitati:
- sesizati Inspectia Muncii cu privire la ITM

- promovati o actiune in contencios administrativ.

Nici alin.3 si nici 6 al art.8 din HG 500/2011 nu prevad in competenta ITM-ului eliberarea de adeverinte de vechime.

Documentul eliberat in baza art.8 alin.6 din HG 500/2011 este extrasul Revisal.
Ultima modificare: Marți, 30 August 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
multumesc pt informatie...Mentionez ca am solicitat adv de vechime la sucursala ITM de eliberare adeverinte de vechime , din Octavian Goga (in sediu camerei de comert) si am fost intampinat de acelasi refuz.S-au aratat dispusi sa scrie vechimea in cartea de munca ....dar nu imi foloseste pt ca dupa 2011 nu mai are valoare de document.
Despre ce perioada de activitate este vorba, dinainte sau dupa 01.01.2011?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj valentina87 valentina87 imi trebuie o viza din data de23.08.2010 de cand m-am angajat pana la data de 01.01 2011,nu am carte de munca decat o adeverinta de la angajator cu contract de ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime miki-miki miki-miki Cum pot obtine adeverinta de vechime pentru perioada 2011-2013 de la firma unde am lucrat din 2000 pana in iunie 2013 ? mentionez ca in feb 2013 s-a schimbat ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime in munca (conform revisal) valycalciu valycalciu daca adeverinta de vechime in munca eliberata dupa restructurarea firmei nu imi mai gasesc originalul. intrebarea mea este: - cum as putea sa intru in ... (vezi toată discuția)