avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... exceptie nulitate clauza contract sau aparare de fond?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

exceptie nulitate clauza contract sau aparare de fond?

Am formulat o actiune, bazata pe drepturi cuvenite dintr-un contract.
Parata sustine o alta interpretare a unor clauze din contract - in interpretarea ei nu mi s-ar cuveni drepturile respective.

Daca ar fi ca parata, insa, clauzele respective ar fi lovite de nulitate... de exemplu pe motiv de dol.
Trebuie ca eu sa invoc exceptie de nulitate a clauzelor, in interpretarea paratei?
Eu nu consider ca clauzele respective exista... cum sa invoc exceptie impotriva a ceva ce nu exista?
Care este mijlocul procesual prin care sa paralizez totusi apararea paratei?
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 14:25, 6 Septembrie 2016
in clauza de informare prev. art. 18 Codul Muncii, privitoare la munca in strainatate
angajatorul a mentionat (pe cale de act aditional) o parte din drepturile cuvenite
in CIM sunt prevazute toate drepturile cuvenite
insa angajatorul, cand a redactat AA, a omis unele dintre ele
in cadrul clauzei de informare!
in CIM sunt prevazute toate
in intampinare a scris ca se cuvin doar cele prevazute in AA (adica in clauza de informare)
si nu toate potrivit CIM
practic se prevaleaza de propria ilegalitate
iar litigiul poarta in privinta drepturilor omise (din clauza de informare)
insa aceste depturi sunt prevazute de CIM
clauza prev. art 18 nu este una negociata, ci una de informare,
deci cum pot eu sa solicit nulitatea unei clauze de informare??
De ce vreti sa invocati nulitatea?
Pai vreau sa paralizez mai eficient apararea intimatei.

In primul rand o paralizez prin aceea ca nu exista clauza.
Iar in subsidiar, si daca ar exista, ar fi nula!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tardivitatea apararii aidu aidu Am calitatea de reclamant, invocand in proces neindeplinirea de catre parat a unei obligatii contractuale. Prin intampinare paratul se apara cum ca nu ar fi ... (vezi toată discuția)
Freeelis, nulitatea clauzelor cim trebuie sau nu invocata ca capat de cerere? aidu aidu Inainte de legea dialogului social, nu trebuia neaparat invocata nulitatea unor clauze contractuale ce stabileau drepturi sub nivelul minim. Insa dupa LDS ... (vezi toată discuția)
Nulitatea clauza privind functia inscrisa in c.i.m. eagle_free eagle_free As dori si eu un sfat legat de art. 57 alin. (4) din codul muncii care se refera la nulitatea unei clauze dintr-un C.I.M. V-as fi recunoscator pentru p.d.v. ... (vezi toată discuția)