avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... zugravit scara bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

zugravit scara bloc

buna seara.cer si eu ajutorul pentru lamurirea unei probleme.dupa multe lupte am reusit sa convingem locatarii scarii sa zugravim.toate bune si frumoase dar la calcularea sumelor ce revin fiecarui ap. au inceput problemele.administratorul a repartizat chelruielile functie de cota parte indiviza.suntem o scara cu 8 etaje locuibile,uscator si casa liftului la etajul 9 si parterul care nu are apartamente.sunt 2 ap.de 2 camere,1 ap. de 3 camere si1 ap.de 4 camere pe fiecare nivel.acum cei de la ap.cu 4 nu sunt de acord cu repartizarea facuta deoarece ap. are pe casa scarii o suprafata de perete mai mica decat au cele cu 2 si ar dori ca repartizarea sa se faca in mod egal pe ap.indicati-mi si mie care sunt prevederile legale in acest sens si daca administratorul a procedat corect prin impartire la cota indiviza.multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:28, 9 Septembrie 2016
Sigur ca puteti face sesizare. Nu va opreste nimeni.
Pentru a nu avea nicio problema in legatura cu faptul ca sunteti locatar si nu proprietar, vorbiti cu proprietarul apartamentului sa va intocmeasca o procura de administrare a respectivei locuintei. Aceasta procura se intocmeste la orice notariat, costa cam 20 lei si va da toate drepturile proprietarului, mai putin vanzarea acestuia.
Aceste procuri sunt documente standard insa la notariat trebuie sa fie prezent proprietarul (cu documentele de proprietate si identitate asupra sa, precum si dvs. cu documentul de identitate).

Cei de la asociatie sunt supusi presiunii proprietarilor interesati sa achite mai putin, insa, aici trebuie respectata Legea. Daca nu se respecta, sesizati Serviciul asociatii de proprietari din primarie care-i va forta sa se intre in legalitate.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizarea cheltuielilor de reparatii yoko49 yoko49 In blocul in care locuiesc s-a prins in buget printre altele si zugravirea scarilor.Pe fiecare scara sunt 17 ap cu 3 camere si 19 ap cu 2 camere. Proprietarii ... (vezi toată discuția)
Calculul întreținerii Iuniik Iuniik Bună seara. Am și eu o întrebare in legătură cu repartizareA cheltuielilor intro asociație de locatari. La o primă ședință am hotărât să ... (vezi toată discuția)
Incadrarea juridica a faptelor administratorului de asociatie 202020 202020 buna ziua, as dori sa ma ajutati intr-un conflict cu administratorul blocului. Am incercat sa depun o plingere la parchet impotriva acestuia dar mi s-a spus ... (vezi toată discuția)