avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Imi pot intocmi forme legale de angajare daca sunt in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Imi pot intocmi forme legale de angajare daca sunt in CCC inca un an?

Buna ziua,

Am rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarele informatii de mai jos.
Ma aflu in CCC(tata)pana la sfarsitul anului viitor in luna Noiembrie.
Daca decid sa ma angajez in cadrul unei societati comerciale care este plafonul maxim brut anual pe care nu il pot depasi pentru ca nu doresc sistarea indemnizatiei.

Cu consideratie.

Marius Vladut
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:19, 17 Octombrie 2016
1. Art. 16 din OUG 111/2010
...
(3) Prin exceptie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in cazul in care persoana indreptatita se afla in una sau mai multe din urmatoarele situatii:
...
c) realizeaza, in decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu, al caror nivel nu depaseste de trei ori cuantumul minim al indemnizatiei stabilit la art. 2 alin. (2).

Cuantumul minim al indemnizatiei este de 1250 x 85% = 1063 lei.
Asadar,pe durata CCC puteti obtine venituri profesionale in suma de 1063 x 3 = 3189 lei pe an calendaristic (1 ianuarie - 31 decembrie).

Obtinerea acestor venituri trebuie sa fie realizata din alte surse decat activitatea pe care ati suspendat-o pentru a intra in CCC (de exemplu, un alt c.i.m., un alt contract civil etc.)


2. Normele de aplicare a OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 9^2.
(1) Pe perioada concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului prevazute la art. 2 alin. (1) din ordonanta de urgenta, fiecare dintre persoanele indreptatite poate realiza venituri supuse impozitului in baza art. 16 alin. (3) lit. c) din ordonanta de urgenta.

(2) In aplicarea prevederilor art. 16 alin. (3) lit. c) din ordonanta de urgenta, veniturile pot fi realizate, dupa cum urmeaza:
a) in perioada cuprinsa intre data stabilirii dreptului la concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului si 31 decembrie a aceluiasi an calendaristic;

b) in perioada cuprinsa intre 1 ianuarie a anului calendaristic si data incetarii dreptului la concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului;

c) in perioada cuprinsa intre 1 ianuarie si 31 decembrie a aceluiasi an calendaristic;

d) in perioada cuprinsa intre data stabilirii dreptului si data suspendarii acestuia in vederea acordarii stimulentului de insertie, cu respectarea perioadelor prevazute la lit. a)-c).
.......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri in timpul ccc / ultima luna partener AndreiSRB AndreiSRB Buna ziua, In cazul ultimei luni de CCC pentru partener, venitul brut maxim care poate fi realizat va fi cel anual de 1063 x 3 = 3189 lei, sau se imparte la ... (vezi toată discuția)
Venit permis in ccc manug manug Buna ziua, eu beneficiez de indemnizatia pentru crestere copil pana la 2 ani si paralel am si o Intreprindere Individuala(un magazin micut). Cum se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Conc. crestere si ingrijire copil pana la 2 ani comangheorghe comangheorghe am fost salariata pe perioada nedeterminata cu 2 ore pe zi, pana cand am nascut , respectiv am nascut pe data de 10.07.2015, Angajatorul a completat adev cu ... (vezi toată discuția)