avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil + angajare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil + angajare

Buna seara,


As dori sa stiu daca in timpul CCC este posibil sa ma angajez pe 2 ore in contract si sa nu se opreasca indemnizatia de CCC de la stat, sau daca exista un alt calcul astfel incat sa nu scada toata indemnizatia de la stat.

Multumesc frumos,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:45, 10 Septembrie 2016
In Ordonanţa de urgenţă nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor (modificata de la 1 iulie a.c. prin Legea 166 pe 2016) la Art 16 alin 3) se prevede :

"3) Prin exceptie ..., plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda în cazul în care persoana îndreptatita se afla în una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:

a) primeste diverse sume în baza legii, a contractului colectiv de munca sau a contractului individual de munca, acordate în perioada concediului pentru cresterea copilului, altele decât cele rezultate din desfasurarea efectiva a unei activitati în perioada de concediu;

b) primeste indemnizatii în calitate de consilier local sau judetean, indiferent de nivelul acestora;

c) realizeaza, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfasurarea efectiva a unei activitati în perioada de concediu, al caror nivel nu depaseste de trei ori cuantumul minim al indemnizatiei stabilit la art. 2 alin. (2).

Concret, la punctul c) de mai sus unde este cazul Dvs, se spune ca se pot obtine venituri in timpul concediului pentru crestere copil,insa intr-o limita maxima de trei ori decât indemnizația minimă, adică mai mari de 3X 1062.5 de lei= 3187.5 lei.Atentie la perioadele in care se totalizeaza acest venit (se detaliaza in ordonanta perioadele in care se pot obtine aceste sume) si anume:

a) în perioada cuprinsa între data stabilirii dreptului la concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului si 31 decembrie a aceluiasi an calendaristic;
b) în perioada cuprinsa între 1 ianuarie a anului calendaristic si data încetarii dreptului la concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului;
c) în perioada cuprinsa între 1 ianuarie si 31 decembrie a aceluiasi an calendaristic;
d) în perioada cuprinsa între data stabilirii dreptului si data suspendarii acestuia în vederea acordarii stimulentului de insertie, cu respectarea perioadelor prevazute la lit. a)-c)."
Julia125 a scris:

Buna seara,

As dori sa stiu daca in timpul CCC este posibil sa ma angajez pe 2 ore in contract ...


2 ore/zi inseamna un salariu minim brut de 313 lei/luna ... 3756 lei pe an calendaristic ... ceea ce depaseste cuantumul prevazut de lege pentru a nu fi suspendata plata indemnizatiei.

De exemplu, se intra in CCC pe perioada 01.09.2016 - 01.07.2018, in acest caz :
- pentru perioada 01.09.2016 - 31.12.2016, puteti realiza maxim 3189 lei
- pentru perioada 01.01.2017 -31.12.2017, puteti realiza maxim 3189 lei. In aceasta situatie, nu se poate incheia un c.i.m. cu timp partial de 2 ore/zi .
- pentru perioada 01.01.2018 - 01.07.2018 , puteti realiza maxim 3189 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri in timpul ccc / ultima luna partener AndreiSRB AndreiSRB Buna ziua, In cazul ultimei luni de CCC pentru partener, venitul brut maxim care poate fi realizat va fi cel anual de 1063 x 3 = 3189 lei, sau se imparte la ... (vezi toată discuția)
Imi pot intocmi forme legale de angajare daca sunt in ccc inca un an? mariusvladut78 mariusvladut78 Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarele informatii de mai jos. Ma aflu in CCC(tata)pana la sfarsitul anului viitor in luna Noiembrie. Daca ... (vezi toată discuția)
In concediul de crestere copil se pot obtine venituri fara a fi suspendata indemnizatia? valineli valineli buna ziua, anul trecut ati publicat un articol referitor la acordarea indemnizatiei de crestere copil - modalitati de calcul, conditii, acte necesare. de ... (vezi toată discuția)