Bună ziua.
Mă poate ajuta cineva cu un răspuns?
Am o hotărâre judecătorească favorabilă, nedefinitivă (s-a declarat apel, dar nu s-a judecat) pe litigii de muncă, prin care a fost admisă acțiunea formulată de mine cu obligarea pârâtei la cheltuieli judiciare. Întrebarea mea este dacă hotărârea pronunțată în primă instanță este executorie cu privire la cheltuielile de judecată sau trebuie să aștept să rămână definitivă pentru a o pune în executare? :O:(B-):frantic:
Multumesc, dar pe angajatorul meu o sa il doara in spate de hotararea judecatoreasca sub toate aspectele ei și nu se va conforma. Intrebarea mea era daca ulterior pot solicita daune interese?#-o :((:sorry::-/
Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2016 have, utilizator
"Neexecutarea de bunăvoie a unei hotărâri judecătoreşti de către debitor poate crea un prejudiciu moral creditorului".
(C.A. Bucureşti, s. a Vll-a civ., confl. mun. şi asig. soc., decizia nr. 380 din 26 ianuarie 2010, nepublicată)
C.proc.civ.
Art. 906 Aplicarea de penalitati
(1) Daca in termen de 10 zile de la comunicarea incheierii de incuviintare a executarii debitorul nu executa obligatia de a face sau de a nu face, care nu poate fi indeplinita prin alta persoana, acesta poate fi constrans la indeplinirea ei, prin aplicarea unor penalitati, de catre instanta de executare.
(2) Cand obligatia nu este evaluabila in bani, instanta sesizata de creditor il poate obliga pe debitor, prin incheiere definitiva data cu citarea partilor, sa plateasca in favoarea creditorului o penalitate de la 100 lei la 1.000 lei, stabilita pe zi de intarziere, pana la executarea obligatiei prevazute in titlul executoriu. (3) Atunci cand obligatia are un obiect evaluabil in bani, penalitatea prevazuta la alin. (2) poate fi stabilita de instanta intre 0,1% si 1% pe zi de intarziere, procentaj calculat din valoarea obiectului obligatiei.
(4) Daca in termen de 3 luni de la data comunicarii incheierii de aplicare a penalitatii debitorul nu executa obligatia prevazuta in titlul executoriu, instanta de executare, la cererea creditorului, va fixa suma definitiva ce i se datoreaza cu acest titlu, prin incheiere definitiva, data cu citarea partilor.
....