avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de vizita nerespectat de parintele nerezident
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de vizita nerespectat de parintele nerezident

Exista posibilitatea de sanctiune dpdpv legal a parintelui nerezident care nu isi respecta programul de vizita?
De ex. parintele nerezident are de sambata de la ora 10.00 si anunta ca nu vine la 10.00 dar nici nu spune o ora ulterioara. Apoi se prezinta cu Politia la usa peste o ora pe motiv ca nu i s-a dat copilul. Sau vine la ora 12.30 si il aduce inapoi la 19.00 desi are program pana duminica la ora 20.00.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
guest333, la fel mi-a spus şi mie poliţistul, de fapt mai mulţi poliţişti, fiindcă în fiecare an dau cu subsemnatul că băiatul nu vrea să plece cu el, când vine odată pe an cu martori după el, toţi necunoscuţi; am iscat adevărate dezbateri, şi ei sunt revoltaţi pentru această situaţie. Deci nu numai că nu respectă programul cerut de el, dar şi intimidează copilul când vine, ca nu cumva să plece copilul cu el.
Nu există nici text de lege care să sancţioneze părintele nerezident dacă afectează negativ relaţia copilului cu părintele rezident, în sensul că îl denigrează, îl jigneşte, îl agresează în faţa copilului.
Guest, articolul citat de dvs nu este cel la zi. In prezent, articolul aplicabil are urmatoarea forma:
(5) În cazul în care unul dintre părinţi împiedică sau afectează în mod negativ legăturile personale ale copilului cu celălalt părinte, prin nerespectarea programului stabilit de instanţă sau convenit de părinţi, celălalt părinte poate cere serviciului public de asistenţă socială sau, după caz, persoanelor cu atribuţii de asistenţă socială în circumscripţia căruia se află locuinţa copilului, să monitorizeze relaţiile personale cu copilul pentru o durată de până la 6 luni.

Asa ca puteti cere monitorizarea asa cum v-am indicat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
againstPAS, în cazul în care părintele nerezident nu se prezintă la program, el afectează în mod negativ relaţiile minorului cu el însuşi, nicidecum cu celălalt părinte, fiindcă minorul locuieşte cu celălalt părinte.
Atunci cine poate cere monitorizarea, fiindcă nimeni nu îl împiedică pe cel cu dreptul la vizită să beneficieze de dreptul său?Ce să monitorizeze DGASPC, să vină să facă prezenţa două weekenduri pe lună, vineri de la orele 16 până duminică la ora 18? Şi care e finalitatea demersului? Poate fi obligat cel care nu respectă programul , el având doar dreptul, nu şi obligaţia? Poate fi tras la răspundere penală cf. art 379 Cod Proc.Civilă? NU, domnule, nu poţi să-i atingi nici un fir de păr, dar el poate veni după 1 an, 2...10 şi să facă executare silită program vizită minor .C`aşa-i la noi :)
Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2016
Martonze, utilizator
Voi evita sa va mai raspund exagerarilor ca sa le numesc asa. Este posibil ca sub monitorizare tatal sa fie mai atent la orarul prevazut in hotarare. Se poate ajunge totodata prin intermediul DGASPC la consiliere parentala. Nu in ultimul rand, acest demers ar putea avea ca finalitate restrangerea ulterioara a dreptului de vizita al nerezidentului daca se dovedeste ca nu este interesat de program (prin intermediul instantei).
againstPAS a scris:


(5) În cazul în care unul dintre părinţi împiedică sau afectează în mod negativ legăturile personale ale copilului cu celălalt părinte,


Multumesc pentru recomandare dar nu cred ca ma incadrez in articolul mai sus citat. Deoarece eu nu il impedic pe celalalt parinte sa pastreze legaturile personale cu copilul. Eu o sa incerc dar ma gandesc ca cei de la DGASPC se vor opune pe motiv ca se aplica cele de mai sus..

Alte discuții în legătură

Buna seara. as dori sa stiu daca in cazul solicitarii catre dgaspc ... unsimplutata unsimplutata Buna seara. As dori sa stiu daca in cazul solicitarii catre DGASPC de monitorizare a legaturilor cu minorul, sunt anuntati ambii parinti (rezidentul si ... (vezi toată discuția)
Legea 257/2013 norme de aplicare proastasatului proastasatului As dori sa intreb daca aceasta lege, care aduce completari fostei legi 272/2004, are si metodologia de aplicare aparuta. Astfel, in mod discriminatoriu, noua ... (vezi toată discuția)
Drept la vizitarea copilului sofiapop sofiapop Ce pot face in cazul in care un parinte refuza sa-mi acorde dreptul la vizita stabilita de instanta la divort si asa cum scrie in hotatrea judecatoreasca ? Va ... (vezi toată discuția)