avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ordonanta preşedinţială - pașaport minor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ordonanta preşedinţială - pașaport minor

Buna ziua,

Daca ordonanta preşedinţială este executorie de la fond o pot folosi pentru a face pasaportul minorului daca nu s-a facut inca Apel, dar mai este inca in termen?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:44, 15 Septembrie 2016
Eu am gasit ca ”Ordonanţa, adică hotărârea pronunţată este executorie, adică poate fi pusă în executare, iar dacă instanţa hotărăşte, executarea se poate face fără somaţie şi fără trecerea unui termen”.

Deci, fiind executorii prin ele insele, in puterea legii, punerea lor in executare trebuie sa se faca cu cea mai mare rapiditate.
eu am gasit si continuarea,
Împotriva executarii ordonanþei preºedinþiale se poate face contestaþie la executare. Executarea hotarârii poate fi suspendata de catre instanþa de recurs, pâna la judecarea recursului, cu plata unei cauþiuni, adica a unei sume de bani al carui cuantum se stabileºte de catre instanþa ºi se consemneaza într-un cont, la dispoziþia acesteia.
, insa in cazul nostru nu stiu ce e de executat,daca ati fi cerut copilul de la celalalt parinte sau altceva ce poate fi executat, puteati apela la un executor.
Se prea poate sa gresesc, mergeti cu ce aveti la serviciul pasapoarte, poate reusiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara - data inceperii platii mihaelabellinvia mihaelabellinvia Buna ziua! Am avut in curs o ordonanta presedentiala care mi-a fost acceptata in parte, adica doar pensia alimentara, iar in hotarare scrie asa: \"Stabileşte ... (vezi toată discuția)
Hotârâri i.c.c.j. BogdanM88 BogdanM88 Bună seara! Hotârările I.C.C.J. (în cauză privind fonduri bănești) sunt executorii, sau le poți pune în executare cf. procedurii generale, după ... (vezi toată discuția)
Hotarari definitive ncpc MihaiBucur MihaiBucur Buna seara, pe noua procedura civila hotararile judecatoresti de la fond ce pot fi atacate exclusiv cu apel (ex. hotararile din contestatia la executare), si ... (vezi toată discuția)