Locuiesc intr-un bloc unde consumul de apa este mixt, adica unii locatari au apometre (mai putin de jumatate), altii (inclusiv eu) nu au, inca.
In primul rand cum se calculeaza? Care sunt regulile?
O logica simpla si de bun simt imi sugereaza ca ar fi ceva de genul urmator:
- din consumul total m3 contorizat pe bloc:
- se scade consum m3 contorizat pe apometre
- diferenta reprezinta consumul comun
* celor cu apometre li se calculeaza costul pe m3 consumati
* celorlalti li se distribuie consumul comun, in functie de nr. de apartamente, nr. de camere, nr. de locatari. Exact care sunt etapele de calcul aici, nu stiu.
Pe langa asta, care ar fi posibile surse de pierderi suplimentare de apa? (care ar putea intra la ceea ce se calculeaza la comun)
Imi vine greu a crede ca cei din bloc (cu acelasi nr. de camere si locatari ca mine), care au apometre dramuiesc apa cu picatura si care nu au o lasa sa curga tot timpul.
Pentru ca altfel chiar nu imi explic de ce la unele apartamente s-a taxat pe iunie
270 lei iar la altele 40-60 lei.
In plus, administratia afiseaza "cost apa pe m3" si "cost apa pe persoana". Dar nu afiseaza consum m3 pe bloc, consum m3 pe apometre, si nici factura de la furnizorul de apa.
Cand l-am intrebat despre asta (cum se calculeaza costul la apa si sa-mi arate factura pe bloc si totalul consumului cu apometre) a zbierat la mine sa pun apometre in loc sa-l barai pe el la cap.
Situatia familiei este de asa natura incat nu ne permitem (din mai multe motive, inclusiv financiare) sa instalam apometre si lucrarile aferente, cel putin nu in urmatoarea jumatate de an deocamdata...
Administratorul este (in mod evident) o persoana ostila, iar asociatia de proprietari (inclusiv presedintele) exista mai mult pe hartie...
Suspectez ca se fac magarii in socotelile de intretinere, ba chiar s-ar putea ca administratorul sa faca manevre impotriva mea (din antipatie sau razbunare, pentru ca am avut mai multe neintelegeri in trecut).
Cum nu am nici un sprijin de la asociatie si nici cunostintele si informatiile necesare pentru a face verificarile de rigoare, in acest moment am impresia ca sunt jumulit de niste bani in plus, dar nu pot nici confirma, nici infirma aceasta.
Dom' Andrei,
Observ ca sunteti o persoana interesata si responsabila.
Daca nu deslusiti "mersul" scrisorii dvs. puteti face un demers la oficiul postal cel mai apropiat (poate unde ati depus si scrisoarea), in vederea aflarii celui care a semnat de primire. De aici in colo, v-am mai spus, mergeti la biroul pentru as. prop. din primarie.
Faza cu "ar tebui sa fie" - este o presupunere de-a mea, dar nu garantez ca toti functionarii postei romane procedeaza la fel in situatii ca ce-a descrisa de mine.
Mult succes si poate ne tineti la curent cu demersul dvs.