avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cand este nejustificata intarzierea platii salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cand este nejustificata intarzierea platii salariului

Apelez la dvs. pt. a ma lamuri cum anume se interpreteaza fraza "intarziere nejustificata" din urmatorul articol:

Art.166 C.mun. :
(4) Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Angajatorul, institutie bugetara (in subordinea Ministerului), are perioade cand intarzie plata salariului cate 2-5 zile, pe motiv ba ca Ministerul avizeaza tarziu nu stiu ce acte sau ba ca sistemul informatic al ANAF s-a blocat.
Sunt aceste situatii justificate pt intarziere? Putem da in judecata pt acest motiv?

Multumesc
Stiu articolul respectiv. Ce nu stiu, este daca acest caz, se incadreaza la neplata nejustificata.
In astfel de situatii, potrivit practicii uzitate, plata salariului se facea inainte de data de 30 noiembrie .

Parerea mea este ca nu se incadreaza in textul de lege, decat daca in data de 05.12.2016 nu primiti salariul.
Ok. Multumesc de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza ? ContSters127791 ContSters127791 Buna ziua Va rog mult sa ma ajutati cu o informatie si anume : am lucrat la VigoHotel pana pe data de 8.02.2010 cand mi-a fost inmanata decizia de ... (vezi toată discuția)
Al 13 lea salariu nedreptate nedreptate Rog respectuos sa ne comunicati cand se acorda al 13 salariu pentru unitatile penitenciare ? D-l Boc ne spune mereu ca nu s-a aprobat bugetul, dar salariul ... (vezi toată discuția)
Neplata retineri angajat albnegru albnegru Buna ziua. Sunt angajat de putina vreme (aproximativ 4 luni) in cadrul unei companii. De la inceputul acestui an, plata salariilor se face cu intarziere ... (vezi toată discuția)