avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am luat teapa cu un furnizor de piese auto de pe OLX
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am luat teapa cu un furnizor de piese auto de pe OLX

Am comandat la el o -panglica spirala ptr air bag la un Megane 2 , tipul mi-a spus ca a trimis-o NOUA si cu garantie in cutie , se cam eschiva la raspuns la mobil azi dimineata , pe motiv ca se hodinea baietu -asta pina am luat pachetul -fara verificare , astia de la FAN CURIER asa fac , trebuia sa-mi dau seama ca ceva e "putred" ...Dupa ce-am luat pachetul si am vazut ca este SECONDHAND-adica un gunoi piesa l-am sunat de mai multe ori si nu mi-a raspuns . Abia in seara asta cand i-am trimis mesaj si i-am spus ca s-ar putea sa aiba probleme ,a inceput sa se scuze -Astia nu trebuie sa mai existe pe OLX cu minciuni din acestea , caci o sa mai tepuiaska si pe altii . Va rog , bagatii pe BLACK LIST pe escroci de genul acesta. Daca tepuiesk cativa pe saptamina de 50 de euro , s-au scos . De flakaul asta , o sa am eu grija . Cu Respekt .
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Septembrie 2016
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 21:40, 21 Septembrie 2016
Buna seara!

Imi pare rau pentru cele patite...Pentru viitor sugerez oricui sa incercati sa obtineti de la vanzatorii ocazionali gen `olx`, o declaratie pe propria raspundere sau un document scris de ei - chiar transmis scanat de pe adresa lor - prin care isi asuma raspunderea pentru eventualele neconcordante dintre anunt si realitate. Cu un document de acest fel, se poate macar trage la raspundere printr-o plangere, persoana de rea credinta. Asa, cel putin, inainte de a comite ilegalitati, se gandesc de mai multe ori.
Si eu am patit asa ceva cu un reportofon. Adica vânzătorul mi l-a trimis stricat. Cand i-am spus vanzatorului mi-a zis ca el l-a trimis bun si ca nu stiu eu sa umblu sau l-am stricat eu. Am telefonat atunci la OLX (pe vremea aceea, in urma cu vreo 2 ani, aveau un numar de contact, acum am vazut ca nu mai au) iar cei de la OLX mi-au spus ca trebuia sa cumpar prin varianta "Livrare cu verficare". DAR - pentru ca eu le-am spus ca-l voi sesiza la Politie pe vanzator - cei de la OLX l-au contactat si, dupa doar cateva minute, am primit SMS de la vanzator in care mi-a spus sa-i returnez produsul si imi va returna banii, inclusiv costul transportului de retur. Asadar, sfatul meu este sa incercati sa-i contactati pe cei de la OLX, să le expuneţi situaţia (daca nu mai au telefon, atunci pe pagina lor de Facebook) si aveti sanse sa va rezolvati problema.
@MEMETIUXEL, siteul respectiv are serviciul "Livrare cu verificare" care va putea scuti de probleme, iar cei care "tepuiesc" o fac pentru ca ceilalti se lasa "tepuiti", in plus, graba strica treaba, adica curierul este obligat sa astepte pana ce destinatarul apreciaza daca primeste sau nu coletul, asta-i treaba, sunt platiti si sa astepte un pic, nu doar sa "arunce" pachetele din goana calului, ca in flimul The Postman cu Kevin Costner. Orium pe viitor veti fi atent !
Plangere penala pt inselaciune la politie impreuna cu chitanta de la curier si eventual print screenuri cu discutia sau prezezentarea de pe olx. Am patit la fel mi-am recuperat banii dupa vreo 3 luni .
Mai bine cumperi de la mazinele online ca e mai in siguranta. Ai prin lege 14 zile dreptul la retur fara sa invoci vreun motiv.

Daca spui eventual ca online e mai scump, iti pot recomanda site-ul de CashBack www.SellADeal.ro, primesti o parte din bani inapoi la toate cumparaturile. In strainatate majoritatea fac asa cumparaturi, acum e posibil si la noi. Incearca!
Ultima modificare: Luni, 19 Septembrie 2016
selladeal_ro, utilizator

Alte discuții în legătură

Am fost înșelat la o vânzare pe olx: așa-zisul cumpărător mi-a returnat returnat un alt telefon în locul celui pe care i l-am expediat. ce e de făcut într-o astfel de situație? Luciotrifescu Luciotrifescu Salutare tuturor...in urma unui anunt postat pe olx (telefon spre vanzare)...am primit un mesaj pe acelasi olx de la un individ care m a intrebat direct daca ... (vezi toată discuția)
Ramburs olx mike42 mike42 Buna ziua, am vandut o piesa electronica pe OLX. Pentru trimiterea pachetului am facut prin intermediul OLX o solicitare catre Cargus pentru livrare cu ... (vezi toată discuția)
Am vandut o masina lego pe olx, pozele erau reale, ... Adata85 Adata85 Buna ziua. Am vandut o masina lego pe olx, pozele erau reale, s-a trimis prin Fan Curier cu deschidere la domiciliu. Persoana a preluat coletul, iar dupa ... (vezi toată discuția)