avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA MARFA CUMPARATA DIN ELVETIA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA MARFA CUMPARATA DIN ELVETIA

Buna ziua!
As avea o intrebare la care nu m-am putut lamuri la finante deloc. Doresc sa cumpar 2 masini de aranjat gheata pe patinoare, din Elvetia. As fi vrut sa stiu daca platesc tva la aceste masini pt ca acum citiva ani pt cumparaturile din Elvetia, imi primeam tva-ul inapoi la vama, cu o stampila pe factura. Acum cum se mai procedeaza? Nici in contabilitatea firmei mele nu stiu cum ar trebui operat iar contabila mi-a spus ca habar nu are ce e de facut. Aveti vreun sfat pt mine?
Cel mai recent răspuns: adi19762002 , utilizator 14:43, 25 August 2009
TVA este o taxa pe consum si e datorata Statului in care are loc "consumul". De aceea recuperati TVA de la Statul elvetian dar la vamuirea romana veti plati Statului nostru TVA.

Succes!
Va trebui sa depuneti declaratie vamala de import la biroul vamal, tot atunci o sa plati si TVA-ul.
Multumesc pt raspunsuri. Intre timp am mai vorbit cu altcineva de la finante sector 3 care mi-a spus ca factura in Elvetia se va face fara tva pt ca este considerat export iar in Romania se va achita tva la vama.
Partenerul extern insa tot tine mortis sa-mi factureze cu tva si sa i-l si achit. O sa vad cum o scot la capat.
Va multumesc mult pt indrumari inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Importuri !!! stefpasca stefpasca Suntem o firma din Romania care am achizitionat o marfa din Elvetia. Marfa a fost vamuita in Austria de catre un transpotator (comisionar), care a ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva - export autovehicul sirshadow sirshadow Buna seara, Am achizitionat in acest an un autovehicul nou din Romania. Insa acum sunt nevoit sa inregistrez autovehiculului intr-o tara extra-comunitara. ... (vezi toată discuția)
Vama masinii din afara ue denisa_ramona denisa_ramona Buna Am cumparat o masina din afara UE din Elvetia de la un cetatean persoana fizica elvetian .M-ar interesa cine trebuie sa plateasca vama masinii.Eu ... (vezi toată discuția)