avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... pensie de handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

pensie de handicap

Un bolnav de hipertensiune arteriala si Diabet de tip 2 poate fi incadrat pentru a lua pensie de handicap?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 15:20, 19 Septembrie 2016
Nu exista pensie de handicap. Exista indemnizatie de handicap sau pensie de invaliditate.

Pentru a fi incadrata in grad de handicap trebuie sa solicitati acest lucru la comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap din cadrul consiliului judeţean.
Pentru a fi incadrata in grad de invaliditate trebuie sa solicitati acest lucru la medicul expert al asigurărilor sociale din cadrul casei de pensii.
In ambele cazuri trebuie sa intocmiti dosare cu documente si sa le depuneti la institutiile respective.
Daca medicii din comisiile de expertiza considera ca aveti dreptul la vreuna din incadrarile solicitate, pe baza actelor depuse, atunci veti putea primi indemnizatie sau pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate - diabet gabrielsavu gabrielsavu Care este sansa mea de a fi pensionat inainte de vreme sau cand pot fi pensionat si in ce conditii ? Am 54 de ani, Sufar de diabet insulino-dependent din anul ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de pensie de invaliditate? iftode_marcela iftode_marcela sunt inginer si am o vechime totala de 32 ani (cotizatie). sunt bolnav de diabet tip II de 4 ani, am tensiune arteriala mare, colesterolul mare, vasele inimii ... (vezi toată discuția)
Poate primi pensie de invaliditate si indemnizatie de handicap? karollina karollina Buna ziua. Tatal meu are 79 de ani si a facut anul trecut un accident vascular cerebral cu semipareza pe partea stanga. Are si Parkinson si un inceput de ... (vezi toată discuția)