avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare fara asigurare medicala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare fara asigurare medicala

Buna seara, va prezint situatia: tanar care a terminat studiile de licenta (sistem Bologna-3 ani) urmeaza sa-si continue studiile inca 2 ani (master). Deoarece nu a reusit sa intre pe locurile de la buget, plateste 4000 lei/an. Si-a cautat loc de munca, a trecut de cateva interviuri. Un interviu care a avut mai multe etape s-a concretizat cu propunerea unui contract de munca de 1 an. Acum intervine partea interesanta: a fost apelat telefonic de firma de recrutare si abia acum i s-a spus despre durata contractului ( nu asta e problema) si de faptul ca, atentie: deoarece angajarea s-a facut prin inntermediul firmei de recrutare, nu va beneficia de asigurare medicala..
In etapele interviului a avut contact (separat) atat cu firma de recrutare cat si cu angajatorul.
Fiind unul din persoanele varstnice din familie despre care se considera ca are mai mult contact cu realitatea, mi s-a cerut sfatul, ce este de facut? Sincer sa fiu, nu stiu ce e bine sa faca.
Sa accepte?
Sa insiste pentru asigurare? La cine sa insiste? La angajator? La cei cu recrutarea nu cred ca are sanse sau cine stie.....
Cel mai recent răspuns: ContSters400311 , utilizator 10:47, 21 Septembrie 2016
Daca va fi incadrat cu un contract de munca la acea firma,atunci obligatoriu angajatorul va trebui sa -i retina si sa-i vireze din salariu toate contributiile sociale la sanatate,pensie si somaj ! Asadar,va capata obligatoriu statut de asigurat salariat la sanatate!
Nu inteleg cum putea firma de recrutare sa -l informeze ca nu i se va plati contributia la asigurarea de sanatate!
Nu trebuie sa insiste pentru asigurare,este aberant si ilegal asa ceva ! Sa mearga si sa ceara lamuriri la angajator ,nu firmei de recrutare !
Va cer scuze, la mine a ajuns informatia incompleta, am discutat cu unul din parinti, nu cu cel in cauza. Dupa ce am citit raspunsul, am intrebat persoana respectiva care mi-a precizat ca este vorba despre asigurare medicala privata. In aceasta situatie problema ridicata de mine nu mai exista. Va multumesc, acum ne-am linistit.
Intr-adevar,daca este vorba despre o asigurare privata de sanatate,aceasta nu este obligatorie,unii angajatori insa , pot include plata primei de asigurare in pachetul salarial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firmele de recrutare ptr bone si menajere nu trebuie sa respecte legile? AMihaela1964 AMihaela1964 Buna ziua. Sunt foarte multe firme de recrutare , ptr bone si menajere, pentru familii. Canditatele completeaza niste teste psihologice ( luate de pe net), ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, îmi puteți spune, vă rog, de care cod caen am nevoie ... Alin-iulian Alin-iulian Bună ziua, îmi puteți spune, vă rog, de care cod Caen am nevoie pentru a mă ocupa cu interviurile de angajare pentru diferite companii internaționale? ... (vezi toată discuția)
A plecat cineva cu b&b international job services / constanta bikaeraser bikaeraser ieri am fost si eu sunat de aceasta firma, pt programarea unui interviu online ( nr sunt din Ploiesti nu ma pot deplasa pana la Ct pt un interviu ) azi urmeaza ... (vezi toată discuția)