avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Regularizare TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Regularizare TVA

Buna ziua. Lucrez la o firma care aplica sistemul de TVA la incasare si am primit in septembrie o factura din iulie. Am introdus-o in luna august la achizitii, dar as dori sa stiu daca o introduc si in decontul de TVA pe luna august la regularizari. Este o factura care urmeaza sa se achite mai tarziu . Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ioan Blaga , Contabil 13:37, 13 Octombrie 2016
Daca ati fi primit-o la timp, ati fi raportat-o in decont in zona "Informatii privind TVA neexigibila sau nedeductibila", pentru ca nefiind achitata, taxa nu ar fi fost deductibila.
Prin urmare, in luna august va fi inclusa in zona pe care am indicat-o mai sus, iar in luna in care o veti achita, veti avea dreptul sa o deduceti.
Buna ziua. Va multumesc pentru raspuns dar tot nu am inteles daca se trece in decontul de TVA, la randul 30," regularizari taxa dedusa", chiar daca nu a afost achitata . Daca puteti sa imi dati mai multe informatii. Multumesc anticipat.
Nu, nu trebuie inclusă la regularizări. Ați spus că nu s-a achitat încă, nu? Deci încă nu s-a născut dreptul de deducere, din moment ce aplicați sistemul TVA la încasare.
În luna în care veți achita factura, veți raporta suma ca TVA deductibilă, rândurile 22-25 din decont.
Va multumesc pentru raspuns.Asa am gandit si eu, dar am sunat si la Asisitenta contribuabili si mi-au spus ca trebuie inclusa la regularizari, de aceea eram bulversata. Va multumesc pentru raspuns.
Cu plăcere.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare declaratie 300 rosuione rosuione Buna seara, Am si eu o intrebare referitoare la declaratia 300, daca nu am incasat nimic pe trimestrul 1, ce declar in decontul de TVA? (vezi toată discuția)
Comunicat anaf din 13.12.2012 in atentia persoanelor inregistrate in scopuri de tva in ce priveste depunerea formularului 300 incepand cu luna ianuarie - 2013  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu ANAF a emis un comunicat in atentia persoanelor inregistrate in scopuri de TVA in ce priveste depunerea formularului 300 \\"Decont de taxa pe valoarea ... (vezi toată discuția)
Model cerere corectare decont tva Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, Va rog sa-mi dati si mie un model de cerere corectare decont TVA si care este procedura de corectare a acestor erori(e vorba de niste facturi de ... (vezi toată discuția)