avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalizari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalizari

Buna ziua,
Am rugamintea de a-mi spune care este procentul care se aplica in cazul neachitarii intretinerii si dupa cate zile se aplica?
Doresc sa va intreb daca este legal sa nu fiu informat sau sa semnez de luare la cunostinta aspura faptului ca se vor percepe penalitati in conditiile in care pana acum nu s-au perceput? Cum este legal?
In conditiile in care s-au afisat aceste penalitati, se poate depune o solicitare in care sa se explice aceste aspecte?
Mentionez ca nu au luat in calcul nici faptul ca s-a facut cerere de scoatere de la plata intretinerii a unei persoane, deoarece nu locuieste la acest domiciliu mai mult de 14 zile/luna.
Exista vreo institutie care ar putea sa clarifice aceste aspecte?

Multumesc anticipa!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 09:38, 5 Octombrie 2016
Trebuie sa intelegeti ca pentru toate este un inceput, asa o fi si pentru asociatia dvs.
Pentru toate intrebarile dvs. este un raspuns: da, este legal ce face asociatia - probabil ca nu ati participat la nicio AG, unde s-a discutat si aprobat aceasta chestiune. Noi nu avem de unde sti aceste „mici amanunte”.

Asadar, raspunsurile sunt in curtea dvs. Participati activ la AG, cititi legislatia, urmariti informatiile de la avizier.

Apa calda nu s-a inventat in asociatia de care apartineti...
Iar inceputul inceputului este neachitarea de catre proprietar a cheltuielilor repartizate lunar si acumularea de restante.
Daca proprietarul isi plateste la timp intretinerea nu are grija penalizarilor si indiferent de modul de stabilirea a penalizarilor, acest proprietar nu va avea penalizari.
Concluzia: achitati-va la timp intretinerea ca sa nu va coste mai mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitatile pentru intirzierea la plata a cheltuielilor de intretinere ContSters33235 ContSters33235 In cazul in care Asociatia de Proprietari nu a inscris in listele de plata care se afiseaza la bloc, penalitatile pentru intirzierea la plata a cheltuielilor ... (vezi toată discuția)
Penalizari la intretinere kryss72 kryss72 Pana in luna aprilie anul curent am avut restanta la intretinere.Am achitat integral suma ,iar cand s-a afisat intretinerea pt luna aprilie am avut surpriza sa ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor blackbeautybrother blackbeautybrother Am suspiciuni asupra modului cum se distribuie cheltuielile de intretinere in bloc, avand in vedere faptul ca in apartamentul meu nu locuieste nimeni si totusi ... (vezi toată discuția)