Suntem pe cale sa incheiem un contract de intretinere cu o doamna batrana care nu are rude. Dansa a mai avut asa zisi intretinatori dar numai cu testament, cam 20 la numar :stunned:..... pana acum. Stiind istoricul dansei de a se ras-si razgandi am cazut de comun acord sa incheiem un contract de intretinere. Stim ca un contract de vanzare cumparare este cel mai indicat dar si acesta ar fi cu clauza de intretinere, problema este ca batrana numai cum aude cuvantul de contract de vanzare cumparare se isterizeaza, nu se poate vorbi cu ea. Intrebarea mea este : exista o diferenta intre un contract de intetinere si un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere?
Nu atunci, ci cand nu i-a mai acordat intretinere batranei dar, repet si-mi cer scuze!, nu exista intre cele doua parti incheiat un contract in forma scrisa prin care batrana sa se oblige sa-i instraineze imobilul intr-o forma sau alta in schimbul unei intretineri. Astfel, temeiul unei actiuni in pretentii introduse de cel "asa-zis vatamat in drepturile sale" este greu de dovedit si, cu sanse foarte mici de castig. ;)
Pentru siguranta dvs ( in cazul in care batrana s-ar razgandi asa cum spuneti ca a facut-o in mai multe randuri), incheiati un contract de intretinere pentru ambele imobile, si pentru un plus de siguranta, aveti grija sa luati toate masurle necesare pentru a proba in instanta daca va fi nevoie faptul ca ati prestat intretinere batranei ( marori, chitante, etc)
Varianta cu transmiterea celui de-al doilea imobil prin testament in schimbul prestarii obligatiei de intretinere nu va ofera nicio garantie.
Tocmai asta este cauza pentru care se face dezmembrare: un imobil sa ramana pe numele ei si sa ne tina pe noi in stres ca-l da la altu daca nu-i convine ceva iar pentru celalalt sa primeasca intretinere. Un joc facut cu viclenie dar daca noi i-am pune conditia ca si celalalt imobil sa fie trecut in contract riscam sa nu-l primim nici pe primul. Stiu ca pare ca tinem cu dintii la acest imobil, intradevar asa e, casa noastra este situata vis-a-vis de casa dansei in aceeasi curte fiind despartite de un gard. In urma cu catva ani a fost tot a ei dar a vandut-o.Noi cand ne-am mutat n-am dat importanta acestui detaliu ca stam fata in fata cu vecina, doar cateva luni mai tarziu cand debitorul de atunci al testamentului a venit cu niste prieteni si au dat muzica la maxim. Pe atunci ne gandeam sa ne mutam de acolo, intre timp au intervenit aceste schimbari si am optat sa ramanem....si s-o intretinem ca poate ...poate va fi bine....Acuma zic ca ar fi trebuit sa ne mutam.
Mai am o intrebare martorii pot fi rude apropiate? mama ,tata, frate, socru?Va multumesc pentru ajutor.
Buna ziua.
Vreau sa va rog sa ma ajutati cu un raspuns daca aveti timp disponibil.
In primavara am facut o donatie copilului meu.In urma divortului de anul trecut am considerat ca nu putem pune la bataie toate bunurile imobile ci ar fi corect sa donam baiatului nostru 2 din cele 4 apartamente ce le detineam impreuna cu fostul sot.Totul a fost cumparat in cei 16 ani de casnicie.
In urma donarii am ales sa avem fiecare dintre noi ABITATIE VIAGERA pe cate unul din apartamente.
Ce drept am eu in acest caz?
Apartamentele sunt inchiriate si fostul sot primeste ca intotdeauna..CHIRIA pe ambele apartamente.
Cum sa procedez? Am dreptul sa primesc eu chiria?Copilul momentan sta la mama mea, insa dupa ce va veni din vacanta va locui cu fostul pentru ca eu voi lucra in Bucuresti din 1 Octombrie.Baiatul are 16 ani si 3 luni.
Ajutati-ma cu un raspuns.
Poate copilul meu sa ceara chiria?El fiind acum proprietarul.
Va multumesc !