Suntem pe cale sa incheiem un contract de intretinere cu o doamna batrana care nu are rude. Dansa a mai avut asa zisi intretinatori dar numai cu testament, cam 20 la numar :stunned:..... pana acum. Stiind istoricul dansei de a se ras-si razgandi am cazut de comun acord sa incheiem un contract de intretinere. Stim ca un contract de vanzare cumparare este cel mai indicat dar si acesta ar fi cu clauza de intretinere, problema este ca batrana numai cum aude cuvantul de contract de vanzare cumparare se isterizeaza, nu se poate vorbi cu ea. Intrebarea mea este : exista o diferenta intre un contract de intetinere si un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere?
Revin cu problema cu contractul de intretinere. Dupa toate actiunile de dezmembrare,am ajuns si in momentul in care vom incheia acest contract. Punand raul in fata , am cateva nedumeriri.Situatia se prezinta astfel:
- doamnei batrane cu care urmeaza sa incheiem contractul nu-i prea place curatenia....si nu ma refer aici la faptul ca nu face....ci la faptul ca nu mentine nici 2 ore curatenia pe care o fac la ea.
- in plus de asta umbla neingrijita pe strada, noi fiind plecati toata ziua , n-o pot controla sa fie imbracata cu haine curate sau sa fie incaltata cu incaltarile bune, pe cele vechi nu vrea sa le aruncam....)#-o
- refuza sa-i fac baie...
Acestea fiind conditiile ma gandeam cum as putea sa fiu cu un pas inaintea ei in cazul rezilierii contractului ? Cum as putea eu dovedi faptul ca fac curat saptamanal daca nu se mentine nici 2 ore? sau ca-i spal rufele daca n-o pot convinge sa se schimbe de cele murdare? Noi ne-am gandit sa facem poze inainte de prestarea vreunui serviciu :sorry:.... sau la sfarsitul fiecarei luni sa semneze o declaratie cum ca a primit intretinerea cuvenita .....Exista alta solutie pentru problema noastra?
in cazul contractului de intretinere obligatia principala si exclusiva a debitorului consta in asigurarea intretinerii .
ca atare, nu sunteti obligat sa-i faceti menajul doamnei .
debitorul are obligatia de a plati taxele si impozitele pt imobilul in cauza , primele de asigurare , de a-i asigura creditorului hrana , medicamente, haine, etc., respectiv de a se ocupa de inmormantarea acestuia in cazul decesului .
dvs. trebuie sa pastrati toate chitantele prvind procurarea medicamentelor si a produselor alimentare , achizitionate in favoarea doamnei in cauza, si va recomand sa aveti pt. orice eventualitate un martor ( cel putin ) care sa poate sustine in caz de proces, modul in care dvs v-ati indeplinit obligatiile de intretinere.
puteti sa rugati in acest scop un tert sa va insoteasca acasa la creditoare , cand dvs ii duceti hrana , medicamente, etc.
Multumesc pentru raspuns. Acum am alta nedumerire.... S-a facut o dezmembrare a imobilului in care locuieste dansa: L=L1+L2. L1 reprezentand casa in care locuieste dumneaei si o mica curte , iar L2 un grajd si o gradina. Obiectul contractului nostru este L2, iar L1 ramanand proprietatea dansei. Prima mea intrebare este daca cheltuielile de intretinere gen facturi de curent , taxe si impozite trebuie sa fie pentru imobilul care face obiectul contractului (pt. noi L2)sau nu. Si daca nu, atunci eu achitand toate cheltuielile de intretinere pe L1 cum pot eu dovedi ca acele facturi au fost achitate de catre mine si nu de catre ea..acestea fiind totusi pe numele ei?
buna seara am si eu o problema am o batranica in intretinere la 2 ani merg la primarie ``sa demonstrez`` ca batrana este inca invalida (ea suferind de Alzheimer)este imobilizata la pat..Zilele aceastea am fost la primarie unde una din doamne mi-a cerut din senin un cont unde am depus eu pensia batranei...in contract nu este specificat ceva despre un asemenea cont...Nu am acest cont.Doamna de acolo a spus ca este vorba de o lege sau ceva de genu..Aveti idee despre ce ar putea fi vorba?sa ma ingrijorez?trebuia pastrata pensia intr-un cont?Va multumesc anticipat.