avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Hartuire minor
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Hartuire minor

Am o fata de 17 ani care e agresata pe facebook cu tot felul de mesaje urate si comentarii la fotografii foarte injositoare si nu stiu cum sa intervin.Eu sunt mama fetei.Va rog sa ma ajutati.
Ultima modificare: Marți, 4 Octombrie 2016
dragalinamihaela, utilizator
Cel mai recent răspuns: friday_325 , utilizator 12:57, 12 Octombrie 2016
Dar nu se poate sa le aflam adevarata identitate?Totusi e copil minor.Si este posibil sa hartuiasca si alti copii mult mai mici care nu stiu cum sa blocheze si sunt atat de multe cazuri de genul asta incat ma inspaimanta idea ca nu se poate face nimic pentru a opri aceste persoane de a nu mai face acest lucru.
Ultima modificare: Marți, 4 Octombrie 2016
dragalinamihaela, utilizator
Norocul in cazul particular expus de dvs. mai sus este ca aveti posibilitatea sa aflati identitatea prin intermediul politiei, facand plangerea pentru hartuire indicata si anexand mesajele primite, copiile dupa pagini, etc. Doar politia este in masura sa afle si are si mijloacele necesare.


Dvs. ca utilizator aveti doar posibilitatea sa raportati catre facebook problema si ei sa stearga conturile respective.
Ultima modificare: Marți, 4 Octombrie 2016
Cristian Driga, Avocat
In primul rand da, cel mai indicat faceti plangere la politie, dar daca doar pentru protectia emotionala a fiice dvs va faceti probleme trebuie sa o invatati sa-si restrictioneze accesul la cont. Astfel, din setarile facebook-ului puteti face urmatoarele:
- sa nu aiba voie nimeni sa ii ceara prietenia, sau sa ii ceara prietenia doar prieteni ai prietenilor
- sa nu aiba voie nimeni sa ii trimita mesaje daca nu sunt prieteni
- sa nu poata comenta nimeni la pozele ei in afara de prieteni
- pozele si statusurile ei sa fie vazute doar de catre prieteni
- sa blockeze foarte simplu si eficient orice persoana (cont) care emite injurii sau comentarii nepotrivite
si cu siguranta mai sunt si alte setari care sa restrictioneze cat mai eficient accesul persoanelor indezirabile la contul fetitei dvs.
Facebook ofera o gramada de setari pt a proteja intimitatea celui care posteaza. La fotografii sau la orice postare, mai putin la fotografia de coperta, se pot face setari astfel incat sa fie vazute doar de catre prieteni sau de anumite persoane, alese de fiica dvs. De ce lasa postarile si fotografiile "publice"? De asemenea contul de pe care primeste aceste comentarii poate fi blocat, astfel incat contul fetei dvs sa nu mai fie vizibil pt. persoana respectiva.
Cand se creeaza un cont pe o retea de socializare, fiecare trebuie sa fie constient ca, intrand intr-un spatiu virtual public, isi asuma si niste riscuri. Asta nu inseamna ca as fi de acord cu cei care aduc injurii sau fac alte fapte antisociale. Parintii ar trebui sa aiba si ei un rol in toata treaba asta, nu doar sa se bucure ca copilul "sta linistit" si nu-i deranjeaza, atat timp cat sta in fata calculatorului si navigheaza pe internet sau pe retele de socializare. A nu se intelege ca critic pe cineva, dar trebuie sa fim constienti nu doar de beneficiile internetului, ci si de riscuri.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Octombrie 2016
friday_325, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuirea pe site-urile de socializare Lauricius Lauricius Am o problema pe care nu reusesc sa o rezolv si m-ar ajuta niste pareri. Sunt hartuita pe facebook de un individ, hartuire insemnand ca posteaza comentarii ... (vezi toată discuția)
Furt de fotografii de pe facebook si distribuire publica  Loredana Puscasu Loredana Puscasu V-as ruga sa ma ajutati intr-o problema si anume cum se poate sanctiona fapta unei persoane care a luat de pe pagina altei persoane niste fotografii in care ... (vezi toată discuția)
Furt de identitate,hartuire si amenintare pe internet gughi88 gughi88 Buna ziua, Am o mare problema de 2 ani de zile. O anumita persoana,anonima si-a facut un cont de facebook cu pozele mele.Am contactat facebook-ul,au sters ... (vezi toată discuția)