Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea chestiune: pana luna trecuta, am fost angajata la o casa de expeditii, care intermediaza transporturi. Asta inseamna ca incheiam contracte cu clientii care au marfuri, pe de o parte si cu transportatorii, pe de alta parte. Contravaloarea curselor ne intra noua in cont, de la client, iar ulterior noi plateam transportatorilor. Firma are acum datorii mari (nu este in dizolvare sau faliment), astfel ca un anumit transportator nu si-a primit banii la termen. Contractul a fost incheiat de mine, in calitate de angajat al firmei. Evident, nu eu mi-am insusit respectiva suma. In contract este specificat numele meu, iar transportatorul ma ameninta ca ma da in judecata pe mine si nu firma. Se poate intampla asa ceva? Mentionez ca la acest moment lucrez la o alta casa de expeditii.
Presupun ca, contractul a fost incheiat de firma unde lucrati iar dvs. aveati dor calitatea de mandatar(imputernicit al firmei),obligatia de plata este a firmei si nu a dvs.