avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incuviintare legaturi personale cu minorii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incuviintare legaturi personale cu minorii

In fapt, se desface o casatorie prin hotarare judecatoreasca, minorii se incredinteaza spre crestere dsi educare mamei!
Ulterior, tatal introduce o actiune civila de incuviintare legaturi personale cu minorii, care este admisa ramanand definitiva si irevocabila! Intre timp mama minorilor pleaca din tara lasandu-si copiii in custodia mamei sale! In luna mai 2009 bunica materna pleaca din tara, impreuna cu nepotii sai, la fiica sa in Belgia. La data de 22 iulie a.c. mama copiilor formuleaza o cerere de chemare in judecata prin care solicita "modificarea modalitatii de a avea legaturi personale cu minorii...", dar, atentie! acesta se afla si se afla in Belgia! Pe cerere exista o semnatura pe care fostul sot nu o recunoaste ca fiind a reclamantei. Cererea s-a redactat in Romania la o masina de scris!!!
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 18:22, 29 August 2009
Multe discutii.. putine solutii....

In alta ordine de idei... de oriunde privesti lucrurile... fugitul in strainatate cu copii nu este legal nici cu hotarare de incredintare nici fara iar tatal in cazul nostru poate cere prin min justitiei aducerea minorului in tara (conventia de la haga).
In prealabil sugerez depunerea unei plangeri penale impotriva mamei care a schimbat domiciliul copilului fara acordul tatalui. ATENTIE: schimbarea de domiciliu se face obligatoriul cu acordul tatalui......... nu cu notificarea lui cum povestea cineva pe aici. In cazul in care exista o notificare in acest sens, ea va fi anexata ca proba la dosar.

baza legala:HG 94/2006 art 29. Domiciliul cetateanului roman minor se stabileste de drept, in conditiile legii, in statul in care au domiciliul ambii parinti sau, dupa caz, doar unul dintre parinti, daca exista acordul expres al celuilalt parinte ...

o sa mai repet odata... incredintarea este pt crestere si educare.... nu pt relocare, indepartare de rude... sau mai stiu eu ce..
caracterul acestei masuri este departe de a fi irevocabil (poate fi revizuita oricand). Eu sunt curios daca are cineva o hotarare numai pt incredintare pe care scrie definitiva si irevocabila. E adevarat ca ele vin in genere cu cele de divort, partaj ( e o cerere accesorie).. si de aici confuzia... divortul si partajul sunt investite.
In ceea ce priveste cauzele cu minori... un parinte nedreptatit poate depune si 10 cereri pe zi.... nu il impiedica nimeni.. si toate vor fi lucrate de judecator. NU SE POATE INVOCA AUTORITATEA DE LUCRU JUDECAT.
Unde mai pui ca parca sunt scutite si de taxele de timbru...
tudor ioan... nu mai sta la discutii... pune osul la treaba... succes... sa ne scrii despre cum merg lucrurile. :D
Ultima modificare: Vineri, 28 August 2009
Bojan I.M., Mediator
Nu eu sunt cel cu problema, un amic de-al meu bpcs! Deja este un dosar de cercetare penala in lucru inca de acum 2 luni!
tudorioan a scris:

Nu eu sunt cel cu problema, un amic de-al meu bpcs! Deja este un dosar de cercetare penala in lucru inca de acum 2 luni!


atunci succes amicului... in plus fata de penal eu as introduce si un fond cu reincredintare minori iar pe baza lui o ordonanta pres. Judecatorii judeca numai cazurile penale si cele cu minori de sapt viitoare asa ca sunt odihniti si ar trebui sa mearga repede.
Multumesc pentru incurajarea amicului, bpcs! Nu este cazul de o actiune de reincredintare a minorului!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasirea tarii de catre un parinte cu un copil rezultat in afara casatoriei cosmin_buc cosmin_buc am urmatoarea problema:viitoarea mea sotie are un copil dintr-o relatie anterioara, fara a fi fost vreodata casatorita cu tatal acestuia.copilul a fost ... (vezi toată discuția)
Mai e sau nu mai este valabila legea 272/2004 ?!? marcela31 marcela31 Din ceea ce s-a discutat pe aici am inteles ca un minor poate iesi din tara cu parintele caruia i-a fost incredintat pe cale judecatoreasca fara a mai fi ... (vezi toată discuția)
O nelamurire(va rog nu ocoliti!!!) maveryck maveryck urmeaza sa divortez ,sotia doreste custodia copilului,daca ii acord custodia totala ma tem sa nu paraseasca tara impreuna cu fetita (3ani).poate face acest ... (vezi toată discuția)