avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ancheta de la Protectia copilului influentata de mama
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ancheta de la Protectia copilului influentata de mama

Buna ziua,
sunt divortat ,am un baietel de 6 ani, custodie comuna cu domiciliul baiatului la mama lu.

Pe scurt, eu ma ocup in mare parte de copil, nu am program stabilit de instanta, platesc pensie alimentara,mama mult prea preocupata de viata personala, neglijeaza copilul. Pentru i-am atras atentia de multe ori ca nu se ocupa de baiat se razbuna obligind copilul sa i spuna ca ii e frica de mine si ca nu vrea la mine, desi, culmea in fiecare zi (aproape )mi l da cca 6-8 ore , timp in care eu il ingrijesc. Am proba o inregistrare in care ea il obliga sa mi spuna anumite lucruri iar copilul refuza, o contrazice iar ea se pare ca il agreseaza fizic

Am facut o sesizare la protectia copilului dar inainte de depunerea la registratura am fost in audienta la directorul institutiei explicandu i doamnei ca situatia este una complicata pentru ca mama baiatului este ofiter intr o structura foarte importanta . Doamna director a vazut proba si dorea sa ia masuri urgente dar am spus ca nu e cazul pt ca , copilul era cu mine si urma sa plec cu el in concediu imediat deci nu era in pericol. Am rugat o sa amine ancheta citeva zile pina dupa intoarcerea mea si a baiatului in localitate. Asa s-a si intimplat Numai ca , de ceea ce ma temeam nu am scapat, mama copiului a intervenit si astfel rezultatele anchetei au fost in favoarea mamei copilului.
Ce pot face eu in acveasta situatie/? mai pot face ceva la protectia copilului, pot contesta cumva concluziile anchetei ( de fapt nu cred ca afost vreo ancheta !) .Nu au fost luate niciun fel de masuri si nici vreo monitorizare nu s-a realizat...

Dupa ancheta facuta si concluziile stabilite mama a prins curaj, ma hartuieste si ameninta dar in acelsai timp nu stie cum sa scape de baiat si mi l da zi de zi sa l ingrijesc...

Va rog indrumati ma ce pot sa fac in situatia asta ?

Cel mai recent răspuns: CostinIancu , utilizator 12:07, 11 Octombrie 2016
Aveți dreptul să înregistrați convorbirile telefonice oricând.
Nimeni nu vă poate interzice să vă înregistrați convorbirile telefonice.
@martonze: vad ca mai nou dati sfaturi din perspectiva de avocat penalist. Cum adica tatal nu poate inregistra convorbirea dintre el si fiul sau/fosta sotie fara acordul instantei?
Cu scuzele de rigoare, nu mi-am dat seama că acea înregistrare este între user şi copilul său :(
Pe de altă parte, copilul îşi petrece mare parte din timp cu dvs., deci practicaţi custodia comună fizică.Ce urmăriţi cu demersurile dvs.?
1.Dacă doriţi domiciliul copilului la dvs., iniţiaţi o acţiune în instanţă pentru stabilirea domiciliului minorului la dvs. Demonstraţi în instanţă că mama nu se ocupă corespunzător de copil, aşa cum aţi scris în postarea dvs. , cu martori, cu înscrisuri şi cu înregistrarea respectivă.
2.Dacă doriţi să o pedepsiţi pe mama, faceţi plângere penală pentru rele tratamente aplicate minorului în care vă folosiţi de acea înregistrare.
3.Puteţi face contestaţie la ancheta făcută de DGASPC, în termen de 30 de zile de la data emiterii actului şi, dacă nu vi se răspunde, cereţi anularea actului la Tribunal, prin contencios administrativ.
Toate aceste demersuri comportă consum de timp, bani, provoacă stres şi influenţează negativ psihicul minorului, fiindcă el va trăi în atmosferă de tensiune şi neînţelegere.
Martonze, cumva aveti senzatia ca minorul traieste in momentul asta intr-o atmosfera de pace si de bucurie?
Sau cat de sanatos credeti ca se dezvolta acest minor, silit de mama sa ii spuna tatalui ca ii este frica de el?
Iertati-ma dar mi se pare ca ati inteles gresit problema. Nu demersurile tatalui provoaca stres si reactii negative minorului ci demersurile mamei de a-l indeparta pe acesta de catre tata.
Am dori sa va subliniez acest aspect.
Ca daca inchizi ochii la abuzul asupra unui copil nu inseamna ca respectivului minor ii va fi mai bine, ca abuzul inceteaza. Iar alienarea parentala este un mare abuz.
D-le When, dvs. instigaţi oamenii să pornească războaie în justiţie, pentru nişte fapte relativ minore.
Userul relatează că băiatul său este în îngrijirea sa 6-8 ore aproape zilnic, NU LA CEREREA dânsului, ci fiindcă mama copilului îi solicită acest lucru.
Hotărâţi-vă odată, când este vinovată mama:
1. atunci când practică custodia comună fizică,
2.când minorul refuză plecarea cu tata din variate motive
3.când mama nu îi permite tatălui să vadă copilul
Suntem în cazul 1, căci
demersurile mamei de a-l indeparta pe acesta de catre tata.

nu se justifică în acest caz, fiindcă
desi, culmea in fiecare zi (aproape )mi l da cca 6-8 ore , timp in care eu il ingrijesc.


Nu ştim ce s-a întâmplat în momentul înregistrării convorbirii, posibil ca doamna să fi avut un alt program în acel moment cu copilul .
"Alienarea parentală" nu este diagnostic universal, stimate domn, şi în niciun caz aici, în problema userului.

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)