avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Creante datorate de societatea de asigurari unui ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Creante datorate de societatea de asigurari unui service

Buna ziua!
Ce se intampla in situatia in care o societate de asigurare datoreaza unui service auto cu care a incheiat o conventie de colaborare, suma de 35.000 de lei? Acesti bani reprezinta contravaloarea reparatiilor efectuate de service pentru masinile asiguratilor societatii de asigurare.
Cum poate sa-si recupereze banii?
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 08:46, 6 Septembrie 2009
Trimiteti-le o notificare/somatie de plata cu termen/scadenta, cu promisiunea de actionare in judecata daca nu platesc la scadenta.
De regula, in acele conventii este stipulat un termen de plata, de 30 zile de la emiterea facturii, insa, inainte de a incepe orice proceduri juridice, e bine sa faceti o verificare a fiecarei facturi cu dosarul de daune aferent, intrucat e posibil ca dvs. sa fi inregistrat o valoare peste ceea ce s-a obligat firma de asigurari sa plateasca.
Daca rezulta ca acele creante sunt corecte si bune de plata, urmati calea prezentata de colegul meu , anterior.
Mai intai procedati la conciliere amiabila si apoi actionati in instanta.
concilierea s-a facut, urmeaza actiunea in instanta, ma gandeam insa care actiune e mai potrivita? prin ce actiune se recupereaza mai repede banii: o somatie de plata sau sa incepem procedura insolventei?
Aceasta alegere o va face avocatul dvs. dupa verificarea actelor pe care le detineti, pe somatie de plata trebuie verificat daca creanta e certa, lichida si exigibila ( adica daca intr-adevar, firma datoreaza acele sume ) si pe insolventa, depinde care e cuantumul datoriei.
Pe astfel de litigii, se merge, de regula, pe calea dreptului comun, intrucat trebuie dovedita intreaga datorie si aici vorbim de dosare de dauna, care trebuie analizate separat, ce suma era in obligatia firmei de asigurari, ce ati adaugat dvs. si va trebui recuperat de la posesorul vehiculului reparat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am o mare problema ma poate lamuri cineva? belw belw buna ziua am o mare problema , firma mea a livrat marfa catre o alta ffirma de aprox 9000 ron. la termen de 3 saptamani fara a primi vreo garantie. doar ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata miruna.c miruna.c vreau sa merg pe somatie de plata pentru recuperarea unor creante ideea e ca observ ca exista intarzieri si din partea societatii creditoare ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Procedura recuperarii contravalorii reparatiilor de la client Cristina I. Cristina I. Buna ziua. Supun atentiei dumneavoastra urmatoarea situatie: Se da service-ul auto X, care are de recuperat o creanta (reprezentand contravaloarea facturii ... (vezi toată discuția)