avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este nevoie sau nu de certificat energetic?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este nevoie sau nu de certificat energetic?

E NEVOIE SAU NU DE CERTIFICAT ENERGETIC.

Mentionez ca detin la tara o cladire care in actele de la cadastru figureaza ca si casa de locuit, o cladire care a fost fosta moara care la cadastru figureaza ca si cladire industriala si edilitara, si o magazie veche din lemn de stejar.

Mentionez ca in realiatate aceste cladiri au fost nationalizate de la strabunicul meu, casa mai are decat ziduri, moara mai are decat ziduri nemaifiind moara. Nu stiu de ce domnul cadastrist le-a trecut ca si casa de locuit si ca construitie industrila.

DE LA ACESTE CLADIRI AU RAMAS DOAR ZIDURILE, NU AU NICI APA, NICI CURENT ELECTRIC,NICI SOBA , NICI CALDURA.

Eu vreau sa le vand.

Dar daca nu consum niciun fel de energie, de ce este nevoie de certificat de performanata energentica ?



[interventie moderator - atentie la limbaj, decenta si Regulament]
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2016
trandafir2, moderator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:40, 11 Octombrie 2016
Hotărârea nr. 335/17 decembrie 2010 a consiliului Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România, este din 2010.

Legea 372 din 2005 a fost modificata prin Legea 159 din 15 mai 2013 si apoi consolidata si republicata in 2016.
Detalii mai jos:

Legea 372 din 2005 (*republicată*) privind performanţa energetică a clădirilor*)
Articolul 19
(1) Pentru clădirile sau unităţile de clădire care se vând sau se închiriază, investitorul/proprietarul/administratorul este obligat să pună la dispoziţia potenţialului cumpărător sau chiriaş, după caz, anterior perfectării contractului, o copie de pe certificat, astfel încât acesta să ia cunoştinţă despre performanţa energetică a clădirii/unităţii de clădire pe care urmează să o cumpere/închirieze, după caz.
(2) La încheierea contractului de vânzare-cumpărare, proprietarul are obligaţia de a transmite certificatul, în original, noului proprietar.
(3) La data înregistrării contractului de vânzare-cumpărare, respectiv de închiriere, proprietarul are obligaţia de a depune la organul fiscal competent o copie de pe certificat, iar originalul va rămâne în posesia proprietarului.



Dar sa stiti ca noi suntem de acord cu dvs. !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea certificatului energetic la vanzarea locuintei - obligatoriu? andreea.b100 andreea.b100 Doresc sa vand un apartament si am gasit un client care are aprobat un credit prin \"Prima Casa\". Cei de la banca au spus ca este obligatoriu sa obtin un ... (vezi toată discuția)
Certificatul energetic AdrianaR AdrianaR Buna ziua! Imi poate spune cineva, va rog, care sunt riscurile mele ca si cumparator daca semnez un contract de vanzare-cumparare cu urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Certificat energetic obligatoriu vd_mc vd_mc exista lege prin care certificatul energetic sa fie obligatoriu la vanzarea, inchirierea sau la renovarea locuintei! Am gasit un articol pe tema asta ... (vezi toată discuția)