avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sanatatea minorului si programul de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sanatatea minorului si programul de vizita

Parintii divortati - minorul este luat bolnav de la mama in zilele de vizita (domiciliul la mama). Ca tata , pot retine minorul ,cu informarea prealabila a mamei , pana la terminarea tratamentului fara acordul mamei ? (avand in vedere ca sanatatea minorului primeaza !?) , demonstrand cu diagnosticul si medicamentatia recomandata de medic.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 17:42, 21 Noiembrie 2016
Nu, nu puteti retine minorul in afara programului convenit/dispus de instanta.

Intre parinti trebuie sa existe colaborare in interesul minorului. Prin urmare, daca ati mers la medic si are o medicatie recomandata o veti comunica mamei pt continuarea tratamentului in beneficiul copilului.

Racelile si bolile copilariei fac parte din dezvoltarea si cresterea copilului, fiind firesc ca minorii - la intrarea in colectivitate sau la schimbarea anotimpurilor - sa intampine alterari ale starii de sanatate (firesc in procesul de antrenare a sistemului imunitar) si nu e de dorit ca astfel de momente sa se constituie in motive de sicana/discutii intre parinti.
În primul rând, când copilul este bolnav, este recomandabil să nu fie mutat dintr-un loc în altul.În rest, aveţi mai sus răspunsul.
Daca l-ati putut lua bolnav, il puteti transporta si inapoi, chiar daca nu a terminat tratamentul.
Il puteti tine la dvs cu acordul mamei, altfel, nu. Poate ajungeti la intelegere.
si daca aduce saptamanal copilul bolnav (pentru ca e o mama inconstienta) si nu este la domiciliul declarat in instanta,ci la 300 km eu ce fac, imblnavesc copilul si astept pana merg iar in instanta ,sa mai astept iar luni de zile ???
Nu stiu ce sa faceti, ati putea incepe prin a da detalii despre situatia in sine, altfel primiti raspunsuri la intrebarile pe care le puneti, situatia dvs nu v-o poate ghici nimeni.

Alte discuții în legătură

Tatăl are programul de vizită mâine dar minorul este bolnav. ce mă sfătuiți să fac? nu vreau să meargă 4 ore cu mașina în această stare Desperados Desperados Buna ziua.Tatal are dreptul de a lua minorul de la mine maine.Problema este ca minorul azi noapte a facut febra,vomita si tuse,astazi am fost la dr ai este sub ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am in instanta pentru custodia copilului daca sotia ... D. Sorin D. Sorin Ce sanse am in instanta pentru custodia copilului daca sotia este luata in evidenta la pshiatrie cu diagnisticele F23. 9 tulburare psihotica acuta si ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor tatalui ContSters356833 ContSters356833 buna am o hotarare definitiva si irevocabila pentru stabilirea legaturi tatalui (fostul sot) cu minorul. ce se intampla daca nu o respect?. Minorul are doar ... (vezi toată discuția)