avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sanatatea minorului si programul de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sanatatea minorului si programul de vizita

Parintii divortati - minorul este luat bolnav de la mama in zilele de vizita (domiciliul la mama). Ca tata , pot retine minorul ,cu informarea prealabila a mamei , pana la terminarea tratamentului fara acordul mamei ? (avand in vedere ca sanatatea minorului primeaza !?) , demonstrand cu diagnosticul si medicamentatia recomandata de medic.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 17:42, 21 Noiembrie 2016
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Eu sunt de parere ca in conditiile in care minorul este bolnav si aveti act medical il puteti tine pana se insanatoseste deosrece acesta este interesul suprem al minorului...sa fie sanatos...

Sun de aceeași părere. Copilul bolnav în faza acută trebuie oprit acolo unde se găsește, pentru a nu i se pune viața în pericol.
Cum să transporți un copil la sute de KM distanță cu o pneumonie acută, gripă, stare febrilă, viroză respiratorie însoțită de febră`??
Viața e mai presus de orice, pentru că dacă moare copilul cine răspunde pentru ucidere din culpă`!!
Dar, trebuie în mod obligatoriu motivarea unui medic pediatru.
@Dapix, mare adevăr grăiţi!

Sun de aceeași părere. Copilul bolnav în faza acută trebuie oprit acolo unde se găsește, pentru a nu i se pune viața în pericol.
Cum să transporți un copil la sute de KM distanță cu o pneumonie acută, gripă, stare febrilă, viroză respiratorie însoțită de febră`??

Vedeţi, userul nostru tocmai asta a făcut, după cum chiar dânsul spune:
minorul este luat bolnav de la mama in zilele de vizita (domiciliul la mama).


Deci sfatul Dvs., Dapix, e cel corect:un copil bolnav, febril, nu trebuie transportat la sute de km distanţă doar fiindcă tocmai atunci are nerezidentul program de vizită:un părinte responsabil trebuie să lase copilul acolo unde este, pentru a nu i se pune viaţa în pericol.
Felicitări pentru opinia dvs. corect exprimată!
Daca era bolnav de ce l-ati luat? Il si puteti duce inapoi exact asa cum ati putut sa-l luati fara sa va intereseze starea lui de sanatate.
Si daca tatal a facut o greseala si a luat copilul, realizand apoi cat de bolnav e acesta, e logic sa repete greseala si sa puna din nou copilul bolnav pe drum?
Intelegeti aici ca vorbim de binele superior al copilului, nu?
Incubația virușilor care pot dezvolta viroze acționează brusc. Vorbim de o posibilă răceală virotică care durează 7-10-14 zile.
Dacă este deja diagnosticat la rezident, să rămână acolo pentru tratament, iar dacă simptomele au apărut când deja era la nerezident, la fel copilul nu poate fi transportat febril sau cu bronșită, ci trebuie să facă tratamentul, care oricum nu durează mult într-o fază acută.
Și elev dacă este, va lipsi motivat de un doctor pediatru, plătit în particular de nerezident pentru consultație și medicație.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatăl are programul de vizită mâine dar minorul este bolnav. ce mă sfătuiți să fac? nu vreau să meargă 4 ore cu mașina în această stare Desperados Desperados Buna ziua.Tatal are dreptul de a lua minorul de la mine maine.Problema este ca minorul azi noapte a facut febra,vomita si tuse,astazi am fost la dr ai este sub ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am in instanta pentru custodia copilului daca sotia ... D. Sorin D. Sorin Ce sanse am in instanta pentru custodia copilului daca sotia este luata in evidenta la pshiatrie cu diagnisticele F23. 9 tulburare psihotica acuta si ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor tatalui ContSters356833 ContSters356833 buna am o hotarare definitiva si irevocabila pentru stabilirea legaturi tatalui (fostul sot) cu minorul. ce se intampla daca nu o respect?. Minorul are doar ... (vezi toată discuția)