Buna ziua, am avut un accident cu masina in interiorul unui sens giratoriu, eu eram pe banda 2 sa fac bucla sensului la stanga cand cu viteza din stanga a venit un alt vehicul si m-a lovit( daunele mele roata stanga, bara, aripa, usa + airbaguri sarite), problema este ca am fost declarat vinovat ca nu am acordat prioritate, dar ce prioritate sa acord cand deja eram in interiorul sensului giratoriu, plus de asta am si martor care era in spatele meu cu masina care a vazut cum s-a intamplat si ma sustine ca am fost in sens inainte celui care m-a lovit. In procesul verbal cel care m-a lovit a spus ca era in sens, iar eu am mentionat ca nu sunt de acord spunand ca eu eram deja in sens. Pe langa asta eu am avut polita RCA expirata, valabila doar din urmatoarea zi, in ziua accidentului a fost facuta polita, iar cel care m-a lovit avea CASCO si masina lui era inmatriculata pe Belgia. Ce pot face in legatura cu aceste probleme. Multumesc.
Tot ceata a ramas. La intrarea in sensul giratoriu nu este necsara semnalizarea, fiecare intra pe banda lui. Doar dupa intrarea in sensul giratoriu semnalizam daca vrem sa schimbam banda stanga sau dreapta. Apoi semnalizam obligatoriu dreapta inainte de a iesi din sensul giratoriu, asigurandu-ne ca nu-i incomodam pe cel ce circula pe banda din dreapta noastra paralel cu noi. Acestia circula pe banda lor si trebuie sa-i lasam, sa nu le taiem calea, au prioritate, ei neschimband banda. Si asta e valabil chiar daca noi eram in sensul giratoriu inaintea lor, fiecare pe banda lui.
Ideea e ca el avand viteza nu a mai putut tine distanta a durat cateva clipe cand a intrat in sens si m-a lovit, in momentul coliziunii ambii eram pe banda 2, cum am spus sensul este mic. Pe langa asta ce se intampla cu asigurarea daca a mea nu era valabila doar din urmatoarea zi si el avea CASCO.
Daca v-ati inteles amiabil fara a ajunge la politie, suportati pagubele asa cum v-ati inteles. Daca nu v-ati inteles si ati ajuns la politie, politia constata si stabileste cine este vinovat. Uneori pot fi ambii vinovati, dar, de regula vina este doar a unuia din cei doi conducatori auto. Cel vinovat primeste amenda, puncte penalizare si suporta pagubele pentru ambele masini.
Daca dumneavoastra considerati ca nu sunteti vinovat puteti sa contestati PV intocmit de organele de politie si sa va judecati.
Dar se pare ca aveti un alt mare necaz: dumneavoastra nu aveati voie sa fiti cu masina pe strada pentru ca nu erati asigurat in nici un fel.
Daca cel vinovat este asigurat, pagubele sunt suportate de asigurator pe asigurarea acestuia. In cazul dumneavoastra, neavand asigurare, celalalt o sa-si repare masina pe asigurarea lui CASCO iar firma de asigurari o sa va ceara banii dumneavoastra.
Daca autoturismul circula pe banda 2 din totalul de 2 al sensului giratoriu, Nu inteleg cum ati fost lovit in partea stanga spate. Aceasta dilema se poate deslega prin analiza fotografiilor celor doua autoturisme avariate.
Pe care banda erati, pe cea din exterior sau din interior ?
Citind mesajele dvs, imi pare ca nu numiti banda a doua pe aia care trebuie.
Daca ati schimbat banda fara sa dati prioritate, sunteti vinovat.