avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Crestere de salariu colectiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Crestere de salariu colectiva

Buna ziua am si eu o nelamurire lucrez la o firma ... in care sau facut mariri de salariu la circa 60 70 la suta dintre angajati asta nu inseamana marire de salariu colectiva nu sunt obligati sa mareasca la tot angajati ? salariu
Cel mai recent răspuns: mariusastra , utilizator 21:55, 21 Octombrie 2016
Buna seara,
NU, fiecare angajat va primi salariul pe care-l merita in functie de cantitatea si calitatea muncii depusa.
Pe ce baza s-au efectuat acele majorari de salarii ?
Salarile sau marit pe faptul ca au plecat multi angajati din firma si le a cam fost frica sa i piarda pe restul dar au marit decat la aia care au in c ..r pe sefu _))))))
1. În cadrul relaţiilor de muncă funcţionează principiul egalităţii de tratament faţă de toţi salariaţii şi angajatorii.

2. In art.1 alin.(2) lit.i in OG 137/2000 se prevede ca „principiul egalitatii între cetateni, al excluderii privilegiilor si discriminarii sunt garantate în special în exercitarea urmatoarelor drepturi: … dreptul la un salariu egal pentru munca egala, la o remuneraţie echitabilă şi satisfăcătoare.

Art.2 alin.(3) din acelasi act normativ se prevede ca, sunt discriminatorii, potrivit prezentei ordonanţe, prevederile, criteriile sau practicile aparent neutre care dezavantajează anumite persoane, pe baza criteriilor prevăzute la alin. (1), faţă de alte persoane, în afara cazului în care aceste prevederi, criterii sau practici sunt justificate obiectiv de un scop legitim, iar metodele de atingere a acelui scop sunt adecvate şi necesare.

3. Persoana care se considera discriminata se poate adresa Inspectiei Muncii, Inspectoratelor Teritoriale de Munca si/sau Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.
Va multumesc pentru raspuns am sa le fac o reclamatie la ITM

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sunt angajata pe post de casier la un carp si salariul ... Raluca38 Raluca38 Buna ziua! Sunt angajata pe post de casier la un carp si salariul meu difera ,adica este mai mic cu mult fata de al colegelor mele cu toate ca prestam aceeasi ... (vezi toată discuția)
Exista in noul cod al muncii prevazuta si discriminarea penru varsta? iosif.kramar iosif.kramar Buna ziua! va rog cine ma poate ajuta, in nodul cod al muncii este prevazuta undeva si un articol ref.discriminare ref.varsta? si unde anume? si unde as mai ... (vezi toată discuția)
Protectie legala impotriva discriminarii la locul de munca pe criterii de identitate de gen / orientare sexuala kayra-nuray kayra-nuray Bună ziua, Sunt o persoană transgender male-to-female și aș dori să știu în ce conditii pot divulga identitatea mea de gen angajatorului, dacă îmi ... (vezi toată discuția)