avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inscrisuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inscrisuri

Buna ziua, va rog sa ma lamuriti in limita posibilitatilor cu un raspuns. O persoana s-a prezentat in instanta cu un inscris in vederea dobandirii anumitor bunuri, la expertiza facuta s-a dovedit ca nu a fost semnat acel inscris de catre vanzator, deci a facut un fals.
In replica cumparatorul a facut plangeri penale pentru marturie mincinoasa la aproape toti martorii.
In speranta unui raspuns va multumesc.
Cel mai recent răspuns: florin 71 , utilizator 08:50, 23 Octombrie 2016
Reveniti cu intrebarea, va rog!
Cum poti acuza martorii dintr-un proces de marturie mincinoasa inclusiv vanzator cand cumparatorul a falsificat semnatura vanzatorului, lucru dovedit prin expertiza(este vorba de un inscris de mana sub semnatura privata).Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Octombrie 2016
florin 71, utilizator
Puteti sa va inscrieti in fals in cadrul procesului.
In acest caz, procesul se suspenda si se trimite dosarul la parchet pentru efectuarea cercetarilor cu privire la inscrisul pe care il contestati.
Inca un raspuns va rog, cumparatorul(adica cel care a facut falsul) a cerut suspendarea procesului deoarece a facut plangeri penale martorilor pentru marturie mincinoasa. Se poate acuza martorii de asa ceva din moment ce inscrisul este fals.Va multumesc pentru raspuns.
Depinde ce au declarat martorii si pentru ce le-a fost facuta plangere, poate nu are legatura cu respectivul act fals si atunci pot fi acuzati.

daca se simt vinovati de ceva, martorii au posibilitatea, fara a avea nici o repercusiune, sa retracteze declaratia neconforma, daca o fac inainte de emiterea sentintei in respectivul dosar civil.
Ultima modificare: Duminică, 23 Octombrie 2016
Cris1971, utilizator

Alte discuții în legătură

Retragere marturie mincinoasa prin semnatura martorului marturie marturie Intampin o situatie probabil des intalnita in justitie: declaratie de martor mincinoasa. Paratii au adus 2 martori care declara ca in urma cu 38 de ani, au ... (vezi toată discuția)
Fals in declaratii la politist aidu aidu Am citit declaratia data de faptuitor (persoana impotriva careia am formulat plangere penala pt inselaciune) organelor de cercetare. In acea declaratie a ... (vezi toată discuția)
Falsificarea sub semnatura privata  silviu silviu Ce sanse sunt intr-un proces in care se falsifica datele unei chitante de mina prin adaugarea unui martor inexistent si pentru care exista probe (al doilea ... (vezi toată discuția)