Am fost sanctionat cu suspendarea permisului si am contestat procesul verbal.
Iar luna aceasta (pe 18 Oct) am vazut pe site-ul judecatoriei decizia:
"Tip solutie: Respinge plângerea
Solutia pe scurt: Respinge plângerea ca neîntemeiată. Cu apel în 30 zile de la comunicare."
In acest moment, nu stiu daca trebuie sa astept comunicarea deciziei - sa o primesc prin posta sau trebuie sa merg eu la instanta/arhiva sa iau un act justificativ?
Intrebarile mele au plecat de la gasirea pe acet forum a unei mentiuni:
1. hotărârea judecătorească privind plângerea împotriva procesului-verbal de contravenţie este definitivă şi irevocabilă.
2. nu se mai primeste decizia prin corespondenta
-- in consecinta - ar trebui sa merg eu acum(in cele 15 zile) la judecatorie, sa cer certificat grefa justificativ cu decizia din sedinta respectiva si cu el sa merg la politie.
altfel - riscand cele 30 de zile suplimentare.
Concluzia... nu stiu ce sa fac - astept comunicarea sa vina prin posta?
dupa ce primesc comnicarea merg la judecatorie si dau o declaratie ca renunt la cauza si mi se da decizia finala cu care merg la politie (in 15 zile)?
„ Daca este cu apel, nu este nici definitiva si nici irevocabila, asteptati comunicarea prin posta, termenul de apel curge de la comunicare(data postei de pe plic) ” Intrebare adresata D-ului Avocat DAN POPESCU
Data de expediere de la O.P. al resedintei Instantei sau data primirii la O.P. din localitatea de domiciliu ?