avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Plata retroactiva a contributiei la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Plata retroactiva a contributiei la pensie

Buna ziua,
Locuiesc in strainatate din anul 1987. Imi lipsec 2.5 ani din cei 15 necesari pentru a beneficia de pensie. Legea 186/2016 imi permite plata retroactive a contributiei la pensie?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: LiaCernea , utilizator 22:08, 10 Noiembrie 2016
Multumesc
Buna ziua,
Redescriu pe scurt situatia mea:
-locuiesc in Israel,am 62 de ani
-am contribuit in Romania pentru pensie 12,5 ani
-am lucrat in ultimii 5 ani si inca sint in cimpul muncii ( in Israel)

Legea 186/2016 imi permite plata retroactive a contributiei la pensie?
Am citit materialele legate de problema mea publicate pe site .Am primit raspuns la multe din intrebarile care le aveam.Va multumesc.
Mai insa am intrebari:
- La incheierea contractului de asigurare sociala ,se poate folosi pasaportul (cetatean strain cu domiciliul in strainatate) ca act de identite ?
- Este obligatoriu domiciliul in Romania ? si carte de identitate din Romania?
- Daca mandatar se ocupa de toate formalitaltile , este obligatoriu domiciliul meu in Romania?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare de vechime costel01 costel01 Buna ziua.Am o vechime in munca de 8 ani,datorita faptului ca m-am dedicat cresterii copiilor la vremea respectiva iar acum de curand am aflat ca poate fi ... (vezi toată discuția)
Cumparare stagiu cotizare din urma Alexutu123 Alexutu123 ce documente trebuie depuse pentru a cumpara stagiu de cotizare aferent pensiei, pentru perioade anterioare? (vezi toată discuția)
Plata pentru cumpărare vechime Constantin1958 Constantin1958 Vreau sa cumpăr un an vechime pentru sa ies la pensie (vezi toată discuția)