avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am primit citatie dupa declinarea de competenta prin ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am primit citatie dupa declinarea de competenta prin care mi se pune in vedere sa timbrez. Cand trebuie sa platesc taxa de timbru?

Salut. Am o cerere care a fost declinata de la Judecatorie la Tribunal iar la tribunal se constata ca cererea este insuficient timbrata ca trebuie sa achit diferenta.
In citatie scrie diferenta ce trebuie achitata dar nu scrie termenul . Am auzit ca multe sunt in termen de 10 zile.
Daca nu se specifica in citatie in ce termen se achita sa inteleg ca pot achita pana la cel mai apropiat termen de chemare in judecata? Specific ca este primul termen la tribunal dar am mai avut termeni la judecatorie.
Mersi
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:49, 6 Noiembrie 2016
A intampinat cineva aceasta situatie?
Da, daca in citatie/rezolutie nu este mentionat niciun termen, trebuie sa o prezentati la termenul de judecata in fata instantei.
carlitosbest a scris:

... in citatie nu scrie termenul in care trebuie sa achit. Presupun ca e pana la primul termen... Scrie doar ca se va pune in discutie exceptia anularii cererii ca insuficient timbrata.

Unde și când se poate pune în discuția părților o excepție? În sala de judecată, la termenul de judecată prevăzut în citație. (că doar nu într-o zi aiurea și pe te miri unde)
Și atunci, acesta este și momentul până la care puteți achita taxa și puteți prezenta dovada în sala de judecată, la termenul de judecată pentru care ați fost citată cu mențiunea completării taxei de timbru.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Noiembrie 2016
romascanu, moderator
Exceptia se pune in discutie la primul termen de judecata in instanta de contencios administrativ si fiscal. Adica pe 7 noiembrie
Daca nu ati achitat diferenta de taxa judiciara de timbru in termemnul de 10 zile si a expirat acest termen prevati-va in fata instantei de faptul ca, in citatie nu este prevazut un termen panala care sa achitati taxa judiciara de timbru,in acest monent este singura solutie.

Alte discuții în legătură

Taxa judiciara de timbru maritza80 maritza80 Buna ziua. Cat costa timbrarea cererii de chemare in judecata cu privire la plata pensiei de intretinere precum si majorarea acesteia tinand cont de faptul ca ... (vezi toată discuția)
Cerere de reexaminare la incheierea privind solutionarea cererii de ajutor public judiciar? nicusorilinca nicusorilinca Buna ziua, speta pe care vreau sa v-o supun atentiei este urmatoarea: in 15 02.2013 am formulat o cerere de chemare in judecata, avand obiect obligatia de a ... (vezi toată discuția)
Taxa divort dorel13 dorel13 taxa de divort si timbrul judiciar ce valoare au si cand se platesc? Odata cu depunerea cererii de divort? (vezi toată discuția)