avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am primit citatie dupa declinarea de competenta prin ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am primit citatie dupa declinarea de competenta prin care mi se pune in vedere sa timbrez. Cand trebuie sa platesc taxa de timbru?

Salut. Am o cerere care a fost declinata de la Judecatorie la Tribunal iar la tribunal se constata ca cererea este insuficient timbrata ca trebuie sa achit diferenta.
In citatie scrie diferenta ce trebuie achitata dar nu scrie termenul . Am auzit ca multe sunt in termen de 10 zile.
Daca nu se specifica in citatie in ce termen se achita sa inteleg ca pot achita pana la cel mai apropiat termen de chemare in judecata? Specific ca este primul termen la tribunal dar am mai avut termeni la judecatorie.
Mersi
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:49, 6 Noiembrie 2016
danpopescu2011 a scris:

Daca nu ati achitat diferenta de taxa judiciara de timbru in termemnul de 10 zile si a expirat acest termen prevati-va in fata instantei de faptul ca, in citatie nu este prevazut un termen panala care sa achitati taxa judiciara de timbru,in acest monent este singura solutie.

Ma incadrez perfect in acest articol:
"Art. 36
(1) Daca in momentul inregistrarii sale actiunea sau cererea a fost taxata corespunzator obiectului sau initial, dar in cursul procesului apar elemente care determina o valoare mai mare a obiectului cererii, instanta va pune in vedere reclamantului sa achite suma datorata suplimentar pana la termenul stabilit de instanta."

Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2016
carlitosbest, utilizator
Nu înțeleg de ce vă cramponați de termenul de 10 zile.

Dacă veți ciți cu atenție textul art. 33 din OUG 80/2013, de unde ați cules termenul de 10 zile, veți putea observa că el trimite la art. 200 NCPC.

Dacă există o trimitere, atunci ea nu trebuie ignorată.
La ce referă art 200? La regularizarea cererii.

Aceasta este o fază anterioară fixării primului termen de judecată, fază de care cererea dvs. a trecut deja.

Din această pricină, instanța NU v-a dat termenul de 10 zile. Fiindcă este din ...altă poveste. Adică, ceea ce dvs. vi se pare a fi uitare, este de fapt altă înțelegere a textului citit de instanta. Nu. N-a uitat. Știe ea ce face.

danpopescu2011 a scris:
Daca nu ati achitat diferenta de taxa judiciara de timbru in termemnul de 10 zile si a expirat acest termen prevati-va in fata instantei de faptul ca, in citatie nu este prevazut un termen panala care sa achitati taxa judiciara de timbru,in acest monent este singura solutie.

Doamna care a deschis această discuţie nu trebuia să achite diferenţa de taxă judiciară de timbru în termenul de 10 zile prevăzut la art. 33, alin. (2) din O.U.G. nr. 80/2013. Cauza despre care este vorba în topic a fost declinată de la judecătorie la tribunal după mai multe termene, deci nu se mai află în procedura de regularizare a cererii.

Dovada achitării acestei diferenţe de taxă se poate face inclusiv la termenul fixat de instanţă, respectiv mâine, 7 noiembrie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa judiciara de timbru maritza80 maritza80 Buna ziua. Cat costa timbrarea cererii de chemare in judecata cu privire la plata pensiei de intretinere precum si majorarea acesteia tinand cont de faptul ca ... (vezi toată discuția)
Cerere de reexaminare la incheierea privind solutionarea cererii de ajutor public judiciar? nicusorilinca nicusorilinca Buna ziua, speta pe care vreau sa v-o supun atentiei este urmatoarea: in 15 02.2013 am formulat o cerere de chemare in judecata, avand obiect obligatia de a ... (vezi toată discuția)
Taxa divort dorel13 dorel13 taxa de divort si timbrul judiciar ce valoare au si cand se platesc? Odata cu depunerea cererii de divort? (vezi toată discuția)