avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine plateste reparatia la acoperisul blocului ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine plateste reparatia la acoperisul blocului mansardat

Buna seara.

Am cumparat un apartament la mansarda.Doresc sa stiu daca am probleme cu acoperisul cine plateste?Presedintele asociatiei a spus ca terasa blocului a fost vanduta catre constructor(cei care au facut mansarda) si ca proprietarii de la mansarda suporta reparatiile pt. acoperis(nu mai este bun comun).In contractul meu scrie "430/10000 cote parti comune indivize si 18/405mp teren".In momentul de fata suntem 24ap.Deci cine plateste?Asociatia(toate cele 24 de apartamente) sau doar cei de la mansarda.Mentionez ca in contract nu scrie ca detinem acoperisul sau podul(care nu este) si nici in CF.

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 7 Noiembrie 2016
ovidiu1984, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:46, 8 Noiembrie 2016
ovidiu1984 a scris:

Din punct de vedere legal, as dorii sa stiu cine detine acoperisul(cine se ocupa de reparatia lui)?Multumesc.


Acoperisul este parte comuna. fiind parte comuna, intra in atributiunea as. proprietari. Banuesc ca toti proprietarii apartamentelor de la mansarda au devenit membri ai aceleasi as. prop., da? Daca nu, fiecare proprietar va merge la as. prop. cu documentele apartamentului achizitionat si in plus cele de intabulare (OCPI) si solicitati sa deveniti membri ai asociatiei de proprietari.
Terasa vanduta nu mai exista, insa acum aveti acoperis, care acopera toate apartamentele din bloc, asa ca dom' presedinte sa-si vada de treaba.

In alta ordine de idei, cum ati rezolvat cu cota parte indiviza de proprietate - daca stiti, daca nu, mai discutam.
In principiu, vechile cpi (deci inainte de construirea mansardei), ar trebui sa scada destul de mult. Daca aveti neclaritati, mai discutam.

A.G.

ovidiu1984 a scris:




.Exista contract de vanzare cumparare a terasei blocului.



Este temeinic si legal sa existe contract de vanzare cumparare terasa imobil,care a fost inlocuita cu acordul proprietarilor inclusiv a presedintelui in functie la acel moment cu o mansarda ,care contine mai multe spatii de locuit care toate benficiaza si de utilitati din instalatia comuna a imobilului
Sustinerea presedintelui de asociatie este neintemeiata
Situatia dv nu este singulara la nivel national
In toate cazurile imobilor mansardate,asociatia de proprietari pastreaza obligatiile asupra bunei functionari asupra partii comune de constructii si instalatii din imobil
Daca la nivelul asociatiei de proprietari va confruntati cu reticenta/refuz din partea presedintelui de asociatie,pentru solutionare sesizati oficial serviciul specializat din primarie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine trebuie să repare acoperișul mansardei? Valentin60 Valentin60 Bună, locuiesc într-un bloc mansardat. Sa vândut cotă comuna reprezentând acoperișul blocului. Pe acest spațiu sa ridicat mansarda. Anul acesta ... (vezi toată discuția)
Inundatie apartament cauzata mansarda vecinului DianaMG DianaMG Buna ziua, Am achizitionat anul trecut un apartament la etajul 3/3. Deasupra apartamentului a fost construita acum 4-5 ani o mansarda. Dupa ... (vezi toată discuția)
Acoperisul unui bloc -raspundere comuna? noumembru noumembru buna dimineata, am si eu o intrebare: in cazul unui bloc pe care s-a efectuat mansardare (iar in podul mansardelor au acces doar locuitorii acestora), mai ... (vezi toată discuția)